ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ ΤΟΥ ΣΤΕΦΑΝΟΥ ΤΑΝΙΜΑΝΙΔΗ
«ΠΑΝΑΓΙΑ ΣΟΥΜΕΛΑ»
ΣΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ "ΜΝΗΜΗ ΜΟΥ ΣΕ ΛΕΝΕ ΠΟΝΤΟ", Σαββατο 1 Ιουνίου 2024



no found<

Μια υπέροχη παρουσίαση ενός νέου βιβλίου έγινε στο πνευματικό κεντρο του Δημου Αθηναιων, (ΑΜΦΙΘΕΑΤΡΟ ΑΝΤΩΝΗ ΤΡΙΤΣΗ), με τίτλο, «ΠΑΝΑΓΙΑ ΣΟΥΜΕΛΑ»,…… Το βιβλιο, μεταξύ των πολλών στοιχείων που παραθέτει για τον Πόντο, αναφέρεται στην ιστορία της Εικόνας και της Μονης στο όρος Μελά στον Πόντο και το όρος Βέρμιο στην Ελλάδα.
Στη συνέχεια ακολουθήσαν συζήτησεις, τραγούδια του Πόντου, από την κ. Μήδεια Χρουσουλιδου και ποντιακοί χοροί από το χορευτικό Τμημα της «Ενωσης Ποντιων Νικαιας Κορυδαλλού».
Την παρουσίαση του βιβλίου έκανε ο Δημαρχος Πανοραματος κ. Ιγνατιος Καιτετζιδης, η Ιστορικος- Φιλολογος κ. Αρχοντιά Παπαδοπουλου, ο καθηγητης και πρόεδρος της έδρας Παρευξεινίων Σπουδών του Δημοκρίτειου Πανεπιστημιου κ. Ηλιας Πετροπουλος και ο τ. Υπουργος κ. Παναγιωτης Κουρουμπλής.
Την εκδηλωση προλογίσε ο Τηλεοπτικος παρουσιαστής και παραγωγός, Σακης Τανιμανίδης (γιός του Στέφανου) και συντόνισε ο καταξιωμένος ηθοποιος και Σκηνοθετης κ. Λαζος Τερζάς, ο οποίος επίσης απήυθηνε ένα νοσταλγικό, αλλά και συγκινητικό λόγο και καταχειροκροτήθηκε από το ακροατήριο! .
Μεταξί των παρόντων υπήρξαν,ο Ιωάννης Μπαλτζώης-Στρατηγός ε.α, Γεωπολιτικός Αναλυτής και Πρόεδρος του ΕΛΙΣΜΕ, ο Δήμαρχος Καλλιθέας κ. Κώστας Ασκούνης, η αξιόλογη Αγιογράφος κ. Μαρία Σιδέρη, ο πρόεδρος του Εκδοτικού Οίκου και αξιόλογη προσωπικότητα κ. Σταμούλης και άλλες προσωπικότητες μέσα σε μια κατάμεστη αίθουσα.


no found

Ο Στέφανος Τανιμανίδης υπογράφει αντίτυπο του βιβλίου περιστοιχιζόμενος απο την Ζωή Ηλιοπούλου, τον Κώστα Πάππα και την Ματούλα Τανιμανίδου.
Click the photo επάνω να ακούσετε τον Στέφανο Τανιμανίδη να προλογίζει τον Δήμαρχο Καλλιθέας Κώστα Ασκούνη, τον Κώστα Πάππα, Αντιπρόεδρο Διεθνών Σχέσεων του Ελληνοκαναδικού Κογκρέσου (CHC), εκθειάζοντας το έργο του CHC στον Καναδά σχετικά με την Αναγνώριση της Ποντιακής Γενοκτονίας!


no found

O Στέφανος Τανιμανίδης καλεί τον Κώστα Πάππα να δώσει ενα χαιρετισμό στην Εκδήλωση και ταυτόχρονα να πληροφορήσει το ακροατήριο για τις ενέργειες του Ελληνοκαναδικού Κογκρέσου μέχρι τώρα και τι μέλλει γενέσθαι.
Click the photo επάνω να ακούσετε τον Kώστσ Πάππα να ενημερώνει το ακροατήριο για την επικείμενη αναγνώριση απο την Καναδική Κυβέρνηση και να κλεινει την αγόρευση με ένα περιστατικό που θα τον ανάγκαζε να είναι απών απο την εκδήλωση, αλλα ειχε τελικά αισιο τέλος με εξωτερική μεσολάβηση από...Ποντιακό παράγοντα! Ολοι συνεισφέρουν στον αγώνα!


no found

Ο Σακης Τανιμανίδης προλογίζει τον πατέρα του Στέφανο, ανοίγοντας την εκδήλωση!


no found

Ο Λάζος Τερζάς με την Ζωή Ηλιοπούλου, αντιπρόεδρο Communications του Ελληνοκαναδικού Κογκρέσου.
Click the photo επάνω να ακούσετε μέρος του λόγου του Λάζου Τερζά, αναφερόμενος στο οδοιπορικό του πως φτάσαμε ως εδώ, δίνοντας αναγνώριση στους πρωτοπόρους στον αγώνα!


no found

H παρουσίαση του βιβλίου του Στέφανου Τανιμανίδη σε μια κατάμεστη αίθουσα.


no found

Ζωή Ηλιοπούλου του Ελληνοκαναδικού Κογκρέσου με τον Σάκη Τανιμανίδη.


no found

Από αριστερά ο πρόεδρος του Ελληνικού Ιδρύματος Στρατηγικών Μελετών (ΕΛΙΣΜΕ) στρατηγός ε.α Ιωάννης Μπαλτζώης, ο αντιπρόεδρος International Relations Κώστας Πάππας και η Communications Vice president Ζωή Ηλιοπούλου του Canadian Hellenic Congress (CHC).


no found

Ο Δήμαρχος Καλλιθέας Κώστας Ασκούνης με τον Κώστα Πάππα του CHC


no found

Αναμνηστική φωτογραφία απο αριστερά Κώστας Πάππας, η αξιόλογη Αγιογράφος Μαρία Σιδέρη και η Ζωή Ηλιοπούλου.


no found

Ο Ιδιοκτητης και Διευθύνων Σύμβουλος των Εκδόσεων ΣΤΑΜΟΥΛΗ κ. Φώτης Σταμούλης με τους Κώατα Πάππα και Ζωή Ηλιοπούλου και μία μικρούλα!


no found

Click the photo επάνω να ακούσετε την κα. Μήδεια Χρουσουλιδου να διηγείται την προέλευση της και να προλογίζει το τραγούδι που θα τραγουδήσει!


no found

Click the photo επάνω να ακούσετε την κα. Μήδεια Χρουσουλιδου να τραγουδάει ένα πατροπαράδοτο Ποντιακό τραγούδι. Η φωνή της ΠΡΩΤΑΚΟΥΣΤΗ μας μάγεψε και μας γοήτευσε!


no found

...και ποντιακοί χοροί από το χορευτικό Τμημα της «Ενωσης Ποντιων Νικαιας Κορυδαλλού»!
Click the photo επάνω να τους πολαύσετε!...


no found

...και ποντιακοί χοροί από το χορευτικό Τμημα της «Ενωσης Ποντιων Νικαιας Κορυδαλλού»!
Click the photo επάνω να τους πολαύσετε!...


no found

Ο Λάζος Τερζάς με έντονο ύφος υπερασπίζεται την Ποντιακή Διάλεκτο και υπεράμύνεται παρ'ολα τα 90 του χρόνια!