ΗΜΕΡΙΔΑ:
ΔΡΑΣΕΙΣ ΕΝΔΥΝΑΜΩΣΗΣ ΒΙΩΣΙΜΩΝ ΚΟΙΝΟΤΗΤΩΝ
ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΠΑΤΡΑΣ
ΜΕ ΤΗΝ ΣΤΗΡΙΞΗ ΤΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ-ΟΛΥΜΠΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ
"ΚΩΣΤΗΣ ΠΑΛΑΜΑΣ"

Με ιδιαίτερη επιτυχία και πολύ ενδιαφέρον παρουσία φορέων, Κοινωνικών Επιχειρήσεων και σπουδαστών, διεξήχθη στην καλλιτεχνική αίθουσα Gallery- συνεδρίων, του Κέντρου Πολιτισμού-Ολυμπισμού «Κωστής Παλαμάς», Γερμανού 30, η σημαντική ημερίδα για την παρουσίαση του Έργου DESC, με τίτλο «Δράσεις ενδυνάμωσης βιώσιμων κοινοτήτων».

Το έργο παρουσίασαν οι: Δρ.Κατερίνα Σωτηροπούλου με θέμα: Ορισμός Βιώσιμης κοινότητας, ο Δρ.Νικόλαος Παπαχαραλάμπους με θέμα: Εργαλεία για την ανάπτυξη επιχειρηματικών ιδεών και η υπεύθυνη του έργου Δρ.Δήμητρα Παπαδημητρίου, καθηγήτρια του Πανεπιστημίου Πατρών με θέμα: Τα οφέλη της βιώσιμης κοινότητας.

Προσκεκλημένος ομιλητής εκ΄μέρους του Πανεπιστημίου ήταν ο καθηγητής Δρ.Μαλλιάς Θεόδωρος, Πρόεδρος του Συλλόγου Καλών Τεχνών Πάτρας «Κωστής Παλαμάς», ο οποίος παρουσίασε ενδιαφέρουσα οπτικοακουστική ομιλία με τίτλο:
Η Συμβολή της Πολιτιστικής Κληρονομιάς στην ανάπτυξη Βιώσιμων Κοινοτήτων και Πολιτιστικές-Καλλιτεχνικές –Εκπαιδευτικές δράσεις του Κέντρου Πολιτισμού-Ολυμπισμού Κωστής Παλαμάς»
Ακολούθησε εποικοδομητική συζήτηση μεταξύ των ενδιαφερομένων που αφορούσε μεθόδους και τακτικές για την δημιουργία μιας βιώσιμης κοινότητας.

Την εκδήλωση συντόνισε η καταξιωμένη παρουσιάστρια κυρία Έφη Αναλυτή, Πρόεδρος του Συλλόγου Νέων Καλλιτεχνών Πάτρας.
Ο Επιστημονικός υπεύθυνος του Κέντρου Καθηγητής, Δρ.Μαλλιάς Θεόδωρος Ενδυνάμωσης Βιώσιμων Κοινοτήτων.

Διοργάνωση: ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ
Χαιρετισμό εκ μέρους του ΕΛΛΗΝΟΚΑΝΑΔΙΚΟΥ ΚΟΓΚΡΕΣΟΥ, έδωσε ο Αντιπρόεδρος International Relations του CHC Κώστας Πάππας

Loading...Click στη φωτογραφία να παρακολουθήσετε την εκδήλωση

Η παρουσιάστρια κυρία Έφη Αναλυτή , Πρόεδρος του Συλλόγου Νέων Καλλιτεχνών Πάτρας παρουσιάζει την εκδήλωση και μεταφέρει τον χαιρετισμό του ΕΛΛΗΝΟΚΑΝΑΔΙΚΟΥ ΚΟΓΚΡΕΣΟΥ (CHC) τιμώντας το CHC στο πρόσωπο του αντιπροέδρου International Relations Κώστα Πάππα . Το CHC έχει συνεισφέρει στην προσπάθεια του "Κωστή Παλαμά" για την αναγνώριση του Ολυμπιακού Ύμνου απο την UNESCO ως κειμήλιο Παγκόσμιας Κληρονομιάς.

Loading...

Για Ιστορικούς λόγους, μια προγενέστερη (10 Μαρτίου 2023) φωτογραφία στο Γ' ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΤΕΧΝΩΝ ΟΛΥΜΠΙΣΜΟΥ όπου επίσημα χαιρετίζεται η Συνεργασία των δύο Εθνικών Οργανισμών, του Πολιτιστικού Συλλόγου "ΚΩΣΤΗΣ ΠΑΛΑΜΑΣ" και του Καναδικού "ΕΛΛΗΝΟΚΑΝΑΔΙΚΟΥ ΚΟΓΚΡΕΣΟΥ".
Ο Αντιπρόεδρος International Relations Κώστας Παππας μεταφέρει τους Χαιρετισμούς του προέδρου του CHC Δοκτωρος Χαλάτση στο ακροατήριο της Πάτρας και ιδιαίτερα τον πρόεδρο και συναθλητή του Δρ. Μαλλιά και το Δ.Σ του "Κωστής Παλαμάς", αλλά και στην Γραμματέα ακούραστη στον αγώνα κα. Γεωργία Γιάχου. Ευχαριστώντας την έγκριτη καθημερινή εφημερίδα της Πάτρας "Πελοπόννησος" και ιδιαίτερα τον Παναγιώτη Ρηγόπουλο για τα καλά του λόγια! αλλά και ευχαριστώντας τον μακροβιότερο Δήμαρχο Πατρέων Ανδρέα Καράβολα (επί 16 χρόνια), που υπήρξε παρών να καλωσορίσει το Ελληνοκαναδικό Κογκρέσο για τις προσπάθειες και την συνεργασία.

Loading...

Στο μέσον αριστερά οι κκ. Γιάχου και Αναλυτή περιβαλλόμενες απο δύο εκλεκτα μελη του ΔΣ

ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΣΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ ΜΕ ΤΟΝ "ΚΩΣΤΗ ΠΑΛΑΜΑ" ΚΑΙ ΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΑΣ