Paroikia

Παροικιακα Νεα!

Ουδεμία ευθύνη φέρουμε για τα καμώματα της Κοινοτικής Διοίκησης ή οποιουδήποτε Οργανισμού ή φυσικού Προσώπου. Το Ελληνοκαναδικό Κογκρέσο ως τριτοβάθμιος Οργανισμός αναδημοσιεύει και μεταφέρει τις κρίσεις των Ενημερωτικών Μέσων της Παροικίας, αλλά και τις κρίσεις Αξιόλογων Συμπαροίκων.
Το ανησυχιτικό στην περίπτωση ειναι, ότι ολα τα ΜΜΕ καταγγέλουν το ΔΣ της Κοινότητας Μοντρεαλ, αλλά και τις Πράξεις του. Οι περεταίρω κρίσεις δικές σας!

Οι Κοινότητες μας

ΜΟΝΤΡΕΑΛ-RADIO CFMB 1280 AM-Επιστολή Καταπέλτης ο καθηγητής Dr. Gavriil Manolatos, υποβάλλοντας την παραίτηση του στην Διοίκηση της Ελληνικής Κοινότητας Μόντρεαλ


Κάτι Σάπιο υπάρχει στο βασίλειο της Δανιμαρκίας, κάτι δύσοσμο υπάρχει στην Κοινότητα μας με την Διοίκηση Παγώνη
τονίζει ο αξιόλογος καθηγητής και συμπάροικος Δρ. Μανωλάτος, καταγγέλοντας αντιδημοκρατικές και αυθαίρετες διαδικασίες και τακτικές, που φαίνονται, ότι αποτελούν την αρχή, διότι συνεχίζονται!


no found

Dr.Γαβριήλ Μανολάτος

ΜΟΝΤΡΕΑΛ-RADIO CENTREVILLE 102.3FM-Ο Γιάννης Μούκας Αντιπρόεδρος της Ερανικής Επιτροπής, με πρόεδρο τον Γιατρό Dr. Tsouka υπέβαλλε παραίτηση στον Δρα. Τσούκα. Ευχόμαστε ο Γιατρός να μην δεχθεί την παραίτηση του, διότι ο κ. Μούκας είναι αγωνιστής!


Βαρειές κατηγορίες για ύποπτες διαχειρήσεις, αναφορές, ότι η Διοίκηση δεν αποδέχεται ουδεμία Δωρεάν εργολαβία ή προσφορά, γεννούν υποψίες. Σημειωτέο οτι η Ερανική Επιτροπή είναι ένας ανεξάρτητος Οργανισμός, απο αξιόλογους συμπάροικους, ΔΙΟΤΙ καθώς δηλώνουν οι ιδρυτές της, ουδεις συμπάροικος εμπιστεύεται να προσφέρει χρήμα κατ ευθείαν στην Διοίκηση, λόγω της Αδιαφανούς διαχείρησης.
Χαρακτηρισμοί του κ. Μούκα για την Διοίκηση σαν "Cabal" (Κλίκα, συμμορία) γεννούν υποψίες. Και ο κ. Μούκας δεν είναι οποιοσδήποτε, αλλά ένας επιχειρηματίας και δωρητής. Πρόσφατα με τον γιατρό Τσούκα απεκόμισαν στον έρανο για τα σχολεία πάνω απο 350,000 δολ.
Και εκείνος καταγγέλει, σε ανύποπτο χρόνο, τα του κ. Μανωλάτου, για αντιδημοκρατικές και αυθαίρετες διαδικασίες, δυνητικές προσφορές που δεν γίνονται δεκτές, που φαίνεται, ότι η ίδια κατάσταση συνεχίζεται! και οι συμπάροικοι ψιθυρίζουν φόβους, ότι η Ελληνική Πολιτεία θα άρει την προσημείωση με έξωθεν πιέσεις, με κίνδυνο να υποθηκευθεί η περιουσία και να χαθεί. Ευχομαι αυτά να είναι διαδώσεις και η Ελληνική Πολιτεία να έχει την σύνεση να συλλέξει πληροφορίες πριν ενεργήσει. Ακούστε τον κ. Μούκα!


no found

Από αριστερά, Dr. Tsoukas, Dr. Pappas & John Moukas- Engineer

ΜΟΝΤΡΕΑΛ-RADIO CFMB 1280 AM-Αναφορά του κ. Μιχάλη Τελλίδη και της κας. Σουλα Τελλίδη


Και πάλι η Αγία Τριάς στο προσκήνιο έπειτα απο φήμες να χαριστεί το Κόκινο Κοινοτικό Δάνειο απο την Ελληνική Πολιτεία.
Ο κ. και η κα. Τελλιδη απο το CFMB μας ξαναφέρνουν στο παρελθόν, οταν η Διοίκηση Παγώνη προσπάθησε να πουλήσει ενα τεράστιο Οικόπεδο με Ξενοδοχείο, ιδιοκτησίας της Ελληνικης Κοινότητας στο Κέντρο της Πόλης, αντι ενος ευτελούς ποσού 10 εκατ. δολλαρίων. Μια μεγαλειώδης Γενική Συνέλευση τότε, έρριξε την πρόταση της Διοίκησης στον κάλαθο της Κοινοτικής Λήθης.!
Παραπλευρως στις ΣΥΝΤΟΜΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ (δεξιά) υπάρχουν links Δελτιον Τυπου Εξελεγκτικης 2019, όπου η Εξελεγκτική Επιτροπή καταγγέλει την Διοίκηση Παγώνη για Παρατυπίες και ύποπτες τακτικές, αλλά και αυτό καθ εαυτό το Audit Report 2019 Montreal , που αποκαλύπτει πάνω απο 2.1 εκατ. δολλάρια αδικαιολόγητα.

no found

Agia Trias Church

ΜΟΝΤΡΕΑΛ-RADIO CFMB 1280 AM-Eπίτιμοs πρόεδρος της Κοινότητας Μοντρεαλ κ. Μανωλάκος μιλάει για Πονικες ευθυνες της Κοινότητας Μοντρεαλ


Συνέντευξη του Επίτιμου προέδρου της Ελληνικής Κοινότητας Μόντρεαλ κ. Δημητρίου Μανωλάκου στο RADIO CFMB 1280AM στους Μιχάλη & Σούλα Τελλίδη σχετικά με την Κοινότητα Μόντρεαλ.
Ο κ. Μανωλάκος, ο πρώτος και μοναδικός τότε Συμβολαιογράφος για 60 χρόνια, Ελληνικής καταγωγής (γεννημένος στο Μόντρεαλ) υπήρξε ο ιδρυτής των Κοινοτικών Σχολείων, οταν υπηρετουσε ως πρόεδρος της Ελληνικής Κοινότητας Μόντρεαλ. Eπίτιμος πρόξενος του Oman, Δημοτικός Σύμβουλος Μόντρεαλ και αντιδήμαρχος, Πρόεδρος του Ελληνοκαναδικού Κογκρέσου και άλλες σημαντικές θέσεις. Η κρίση του ΒΑΡΥΝΕΙ τα μέγιστα! ΑΚΟΥΣΤΕ τον!!!
Posted on Feb 8, 2022


no found

Ο κ. Δημήτριος Μανωλάκος

ΜΟΝΤΡΕΑΛ-RADIO MIKE 105.1FM- Σχόλια Μαρία Δαπέρη και Αντώνης Χουντάλας Συνημμένο το ηχητικό από την χθεσινή εκπομπή της Μαρίας Δαπέρη στις 23 Δεκ 2021, όπου


1) Αποκαλεί το ΔΣ της ΕΚΜΜ καραγκιόζηδες (δικαιολογημένα) και 2) Υπάρχει ένα μέλος-φάντασμα στο ΔΣ το οποίο δεν έχει εμφανιστεί ΠΟΤΕ (πιθανότητα ο πρώην ταμίας που μετακόμισε στην Βρετανική Κολομβία), ο οποίος συνεχίζει να έχει την καρέκλα του "κατειλημμένη" αρνούμενος να την παραχωρήσει στον επόμενο επιλαχόντα (Γιώργο Πλέσσα) που έχει όρεξη να προσφέρει.
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Αντώνη Χουντάλα, δηλώνει, ότι το Δ.Σ της Κοινότητας έχει χάσει τα ίχνη του, τον ψάχνουν και δεν ξέρουν που είναι.
Επομένως, η απουσία του είναι αδικαιολόγητη, και βάσει του Καταστατικού, ΑΠΟΥΣΙΑ ΑΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΗ ΤΡΕΙΣ (3) ΣΥΝΕΧΟΜΕΝΕΣ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΕΙΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΘΕΙ ΜΕ ΕΠΙΛΑΧΟΝΤΑ.
Υπάρχουν και άλλα μέλη, όπου δίνουν "τυπικό" παρόν, με σκοπό μόνο να έχουν απαρτία και μετά εξαφανίζονται. Αφήνουν την όλη συνεδρίαση στην "Παρέα των 3". Δεν ενδιαφέρονται καθόλου για την Κοινότητα, αλλά έχουν την καρέκλα κατειλημμένη, αλλά Κενή!
Εν ολίγοις, εσκεμμένα κόλπα, που βλάπτουν στη λειτουργία του οργανισμού, εκ προθέσεως. Ως ΜΜΕ είμαι της άποψης ότι πρέπει να γίνει μια συντονισμένη προσπάθεια να ασκήσουμε πίεση σε τέτοιου είδους μεθοδεύσεις του ΔΣ και να τους εκθέσουμε, ονομαστικά (Ράδιο) και με φωτογραφίες (στις εφημερίδες).
Αλλά πρέπει να γίνει συντονισμένα από όλους, ώστε να μην καταφερθούν σε ένα μόνο ΜΜΕ. ακούστε το Ηχητικό, MIKE 105.1 Σχόλια Μαρία Δαπέρη και Αντώνης Χουντάλας της 23 Δεκέμβρη 2021. Καλά Χριστούγεννα.
Ταδε έφη Δημήτρης Παπαδόπουλος - Montreal Greek Times-(ΧΡΟΝΙΚΑ)

Σημείωση δική μας, εμεις Διαπιστώσεις κάνουμε, δεν πέρνουμε θέση. Κατά την Κοινοτική Διοίκηση και απο τα Ενημερωτικά Νέα πληροφορούμαστε, οτι ο Ταμίας εξαφανίστηκε αμέσως μετά την εκλογή του, ΑΛΛΑ ευτυχώς χωρίς να πάρει τα χρήματα.
ΚΑΝΕΝΑΣ δεν αμφισβητεί την Εντιμότητα του.
Πριν ένα χρόνο εξαφανίστηκε ένα Νοέμβριο ο σύμβουλος Ηλίας Μακρής, τον έψαχναν και τελικά μετά 6 μήνες μας αποκάλυψαν οτι πέθανε τον Νοέμβριο. Μπρρρ! Φοβιστικό.
Ευχόμαστε στον απωλεσθέντα Ταμία μακροημέρευση εκεί που είναι και να μας επιστρέψει τις Ευχές λόγω Αβρότητας.

Posted on Dec 24, 2021


no found

Το Φάντασμα της Κοινότητας

ΤΟΡΟΝΤΟ- Σημείωση δική μας, εμεις Διαπιστώσεις κάνουμε, δεν πέρνουμε θέση. Κατά την Επιστολή της Δίδας Τζίνας Τασοπούλου φρεσκοεκλεχθείσας συμβούλου της Ελληνικής Κοινότητας Τορόντο, φαινεται οτι και η τέως εκλεχθείσα πρόεδρος...είναι μια απο τα ίδια. Φυσικά το κακό αρχίζει με την ΕΦΟΡΕΥΤΙΚΗ, η οποία ποιούσαν την νήσσαν (κοινώς την πάπια) επέτρεψε σε 2 υπαλλήλους της Κοινότητας να κατέλθουν σε εκλογική αναμέτρηση. Αυτό ούτε ο Ερντογάν, αλλά ούτε και ο Ίντι Αμίν θα το επετρεπαν. Και όμως έγινε. Όπως βλέπετε υπάρχουν συγκοινονούντα δοχεία και υπόγειες διαδρομές στις δυο μεγάλες Κοινότητες μας. Και οι δύο ειναι κακα παραδειγματα αναμεταξί τους και το αποτέλεσμα θα είναι ολέθριο για το Ελληνισμό.
Φαίνεται οτι το ΦΙΛΟΤΙΜΟ, που έχει ως αποτέλεσμα την ΕΥΘΙΞΙΑ υπάρχει ακόμα και λειτούργησε στο Τορόντο. Τα παχύδερμα του Μόντρεαλ δεν το βλέπουν με καλό μάτι. Αλλά διαβάστε το γράμμα της Δίδας Τζίνας Τασοπούλου, που παραθέτουμε

Posted on Dec 31, 2021


no found

"Καλή"...Αρχή και στο Τορόντο

ΜΟΝΤΡΕΑΛ-RADIO Centre-Ville102.3 FM Ανάλυση από τον κ. Νικόλαο Μαύρο στον Δημήτρη Παπαδόπουλο


Ανάλυση ενός πρώην Ταμια της Κοινότητας Μοντρεαλ, την εποχή της ακμής της, για τα της “Παναγίτσας” και Στέγης της Ελληνικής Κοινότητας Μόντρεαλ, οι παράτυπες δαπάνες, τα παράνομα έξοδα και τα μυστήρια χρέη εκατομμυρίων δολαρίων που δεν παρουσιάστηκαν ποτέ για έγκριση σε Γενική Συνέλευση.
Φωνητικά με αντιφάσεις της Ταμίας της Κοινότητας, που είναι ταυτόχρονα μελος του ΔΣ της Στέγης Γερόντων, που ενίοτε θεωρείται και ενίοτε δεν θεωρείται Ανεξάρτητος Οργανισμός. Κατά το δοκούν. We would appreciate a clarification from the President of the Community.
Posted on Jul 2, 2021


no found

O Νίκος Μαύρος στο Centre-Ville με τον Δημήτρη Παπαδόπουλο

ΜΟΝΤΡΕΑΛ-MIKE 105.1FM Σχόλια Μαρία Δαπέρη και Αντώνης Χουντάλας


Σχόλια, σχόλια, σχόλια. Εκτός απο την Οικονομική αδιαφάνεια, που σχολιάζεται απο όλα τα Παροικιακά ΜΜΕ, φαίνεται οτι υπάρχει ΑΔΙΑΦΑΝΕΙΑ και στην στελέχωση του ΔΣ της Κοινότητας. Στις εκλογές του 2019 εξελέγησαν επιλαχόντες να αναπληρώσουν κενές θέσεις. Οταν η πρόεδρος κα. Κουτράκη εξελέγη Ομοσπονδιακή βουλευτής αναπληρώθηκε απο τον πρώτο επιλαχόντα κ. Χονδρονικόλα, διότι το γεγονός έγινε αμέσως γνωστό. Φήμες κυκλοφορούσαν, οτι άλλοι σύμβουλοι παραιτήθηκαν, αλλά η Διοίκηση το έκρυβε για να μην μπεί αντιπολίτευση. Τον Νοέμβριο 2020 συχωρέθηκε ο σύμβουλος Ηλίας Μακρής. Η Κοινότητα δεν το ανακοίνωσε, δεν δημοσιευτηκε η κηδεία και ανακαλύφτηκε τον Μάρτιο 2021, οπότε αναπληρώθηκε. Πάνω απο χρόνο έχει εξαφανιστεί ο Ταμίας και η Διοίκηση επιμένει, οτι δεν παραιτήθηκε, ενώ βρίσκεται στο Βανκούβερ αλλά....Η επιμονή της διοίκησης να εμμένει σε στεγανά, ενισχύει τους ισχυρισμούς της παροικίας, ότι η Διοίκηση Θέλει κάτι να κρύψει. Παρακολουθείστε το σχόλιο να δείτε το αλλά....
Posted on Jun 26, 2021


no found

MIKE 105.1 Μαρία Δαπέρη και Αντώνης Χουντάλας σχολιάζουν

ΜΟΝΤΡΕΑΛ-RADIO CFMB 1280 AM-Δηλώσεις επίτιμου προέδρου της Κοινότητας Μοντρεαλ κ. Μανωλάκου


Συνέντευξη του Επίτιμου προέδρου της Ελληνικής Κοινότητας Μόντρεαλ κ. Δημητρίου Μανωλάκου στο RADIO CFMB 1280AM στους Μιχάλη & Σούλα Τελλίδη σχετικά με την Κοινότητα Μόντρεαλ.
Ο κ. Μανωλάκος, ο πρώτος και μοναδικός τότε Συμβολαιογράφος για 60 χρόνια, Ελληνικής καταγωγής (γεννημένος στο Μόντρεαλ) υπήρξε ο ιδρυτής των Κοινοτικών Σχολείων, οταν υπηρετουσε ως πρόεδρος της Ελληνικής Κοινότητας Μόντρεαλ. Eπίτιμος πρόξενος του Oman, Δημοτικός Σύμβουλος Μόντρεαλ και αντιδήμαρχος, Πρόεδρος του Ελληνοκαναδικού Κογκρέσου και άλλες σημαντικές θέσεις. Η κρίση του ΒΑΡΥΝΕΙ τα μέγιστα! ΑΚΟΥΣΤΕ τον!!!
Posted on Jun 26, 2021


no found

Ο κ. Δημήτριος Μανωλάκος

ΜΟΝΤΡΕΑΛ-RADIO CFMB1280 AM- Σχόλια του κ.Μιχάλη & ΣούλαςΤελλίδη και Νίκου Μαύρου στο


RADIO CFMB 1280AM, σχετικά με την συνεδρίαση του ΔΣ της Ελληνικής Κοινότητας Μόντρεαλ την περασμένη Τρίτη. Εμείς απλά θα μεταφέρουμε τα γεγονότα και τα σχόλια ΑΝΕΥ δικών μας σχολίων. Απλά προς πληροφόρηση, εξ όσων συνάγεται "κάποιο λάκο έχει η φάβα" και οι δηλώσεις της διοίκησης όπως μας πληροφορούν αλλάζουν κατά το δοκούν.
Σημειωτέο ότι ο κ. Τελλίδης πέρισυ συμπλήρωσε 51 χρόνια στον αέρα και η γνώμη του, αλλά και της κυρίας Τελλίδη είναι σεβαστές.
Posted on Jun 26, 2021


no found

Στο studio CFMB ο κ & κα. Τελλίδη με εκλεκτους συμπαροικους

ΜΟΝΤΡΕΑΛ-RADIO CFMB 1280 AM-Συνέντευξη του επίτιμου προέδρου της Κοινότητας Μοντρεαλ κ. Μανωλάκου στο CFMB


Συνέντευξη του Επίτιμου προέδρου της Ελληνικής Κοινότητας Μόντρεαλ κ. Δημητρίου Μανωλάκου στο RADIO CFMB 1280AM στους Μιχάλη & Σούλα Τελλίδη σχετικά με την Κοινότητα Μόντρεαλ.
Ο κ. Μανωλάκος υπήρξε ο ιδρυτής των Κοινοτικών Σχολείων, Eπίτιμος πρόξενος του Oman, Δημοτικός Σύμβουλος Μόντρεαλ, Πρόεδρος του Ελληνοκαναδικού Κογκρέσου και άλλες σημαντικές θέσεις. Η κρίση του ΒΑΡΥΝΕΙ τα μέγιστα!
Posted on Jun 21, 2021


no found

Ο κ. Δημήτριος Μανωλάκος

ΜΟΝΤΡΕΑΛ-RADIO CFMB 1280 AM-Συνέντευξη των κ.κ. Νίκου Μαύρου και Γιώργου Καρύδη στο CFMB


O πρώην Ταμίας της Ελληνικής Κοινότητας Μόντρεαλ κ. Νίκος Μαύρος και ο πρώην σύμβουλος, αλλά και Ορκοτος Λογιστής κ. Γιώργος Καρύδης, στο RADIO CFMB 1280AM, στους Μιχάλη και Σούλα Τελλίδη, σχετικά με την περίεργη κατάσταση της Κοινότητας Μόντρεαλ, στην οποία βρίσκεται εσχάτως.
Posted on Jun 21, 2021


no found

Οι κ.κ. Καρύδης και Μαύρος