Συνάντηση μα τα αδέλφια μας του ΙΗΑ στην κατοικία του αξιόλογου προέδρου του Captain Ευάγγελου Ρήγου, μπροστά στο κύμα.

Ευχαριστούμε τον πρόεδρο του IHA Ευάγγελο Ρήγο για την διοργάνωση της συνάντησης στην κατοικία του με τα αξιόλογα μέλη του IHA ( International Hellenic Association), ο οποίος είναι ένας μη κερδοσκοπικός, μη κομματικός φορέας με έδρα το Delaware των ΗΠΑ. Υπενθυμίζεται, ότι τα μέλη του ΙΗΑ προέρχονται κυρίως από την πανεπιστημιακή κοινότητα και είναι διάσπαρτα ανά την Ελλάδα και τον κόσμο. Εκτός των πανεπιστημιακών, μέλη του ΙΗΑ είναι πρώην πρέσβεις, στρατηγοί, καθώς και εξέχουσες πνευματικές προσωπικότητες της Ελληνικής και Διεθνούς κοινότητας. Ο σκοπός του ΙΗΑ είναι να ενώσει ηλεκτρονικά τον Ελληνισμό και να βοηθήσει την Ελλάδα μέσω επιτροπών για εθνικά και πολιτιστικά θέματα.

Το ΙΗΑ και το Canadian Hellenic Congress (CHC) έχουν αδελφοποιηθεί για περισσότερο από 2 χρόνια και σαν αδελφές οργανώσεις συνεργάζονται σε διάφορα fora σε προγράμματα εθνικής και πολιτιστικής εμβέλειας, ως πολιτικά και κομματικά ανεξάρτητοι οργανισμοί.
Ενα από τα προγράμματα είναι εκείνο των Γερμανικών Οφειλών προς την Ελλάδα, όπου πλήν του ΙΗΑ και CHC συμμετέχουν το HANC (Hellenic American National Council) και το Ιδρυμα Νεγρεπόντη-Δελιβάνη

Στην εν λόγω συνάντηση, το CHC αντιπροσώπευσαν ο κ. Κώστας Πάππας και η κα. Ζωή Ηλιοπούλου, αμφότεροι μέλη του Εθνικού Συμβουλίου του CHC. Αναφερθήκαμε μεταξύ των άλλων και για το πρόγαμμα των Ακριτικών νησιών, που το ΙΗΑ έχει ήδη ξεκινήσει και ηγείται. Το CHC ήδη συμμετέχει στο πρόγραμμα και άρχισε την οικονομική ενίσχυση, αλλά και φυσική συμμετοχή, την οποία θα συνεχίσει με την βοήθεια μελών και χορηγών για αξιόλογα εκπαιδευτικά προγράμματα .

Η κατάσταση των συμμετεχόντων στην ως άνω συνάντηση, στις λεζάντες των 2 τελευταίων φωτογραφιών.

Loading...

ΕΝ ΤΗ ΕΝΩΣΗ Η ΔΥΝΑΜΗΣ Το Σχολείο πάνω στο Ακριτικό νησί της Ψερίμου. Πρωτοβουλία της αδελφής οργάνωσης ΙΗΑ και πραγμάτωση, που το CHC έχει την εθνική υποχρέωση να συμμετέχει και το κάνει...και θα συνεχίσει να το κάνει, μέσα στα όρια των δυνατοτήτων του! Εφοπλιστές διαθέτουν τα πλοία τους για μεταφορά υλικών, Εταιρείες τσιμέντων προσφέρουν δωρεάν υλικό, αρχιτέκτονες τα σχέδια και οι Τοπικές & κυβερνητικές αρχές συνδράμουν, ενώ στον Καναδά υπονομεύουν. Για αυτό στην Ψέριμο υπάρχει έργο!!!

The RENOVATION OF A BORDER SCHOOL depends on you. Visit now subscription / donation IHA webpage:
loading...




loading...

ΖΟΟΜ του ΙΗΑ για Ψέριμο. Χαιρετισμός του προέδρου του CHC Δρος. Χαλάτση 7:39' στην εκδήλωση. Το CHC, όπως όλες οι Εθνικές οργανώσεις, με υπευθυνότητα, σοβαρότητα και διασυνδέσεις με άλλες εθνικές οργανώσεις και αξιόλογους συμπατριώτες μας, αλλά και μη, ενεργεί χωρίς πανηγυρισμούς, κραυγές και εξάρσεις, για Εθνικους σκοπούς και μόνο ! Οι Εθνικές οργανώσεις κρίνονται μόνο απο την ιστορία και όχι απο τις εκάστοτε παρασυναγωγές, όσο υψηλά και αν ίστανται! Χαρακτηριστική η αναφορά του Τεχνικού συμβούλου του έργου κ. Νίκου Δικέφαλου, αλλά και η συναισθηματική αγόρευση του προέδρου του νησιού κ. Μιχάλη Αρβύθη ιθαγενούς της Ψερίμου.

Loading...

H κατασκευή αρχίζει με τον θεμέλιο λίθο, αριστερά. Στο περιθώριο δεξιά, from top to bottom: Κώστας Πάππας (CHC), στρατηγός ε.α Δημήτριος Βόγγολης (ΙΗΑ), Λεωνίδας Κουμάκης (ΙΗΑ), Μιχάλης Αρβύθης (Πρόεδρος της Ψερίμου και μόνιμος κάτοικος), ο καταξιωμένος και ακούραστος πρόεδρος του ΙΗΑ Captain Ευάγγελος Ρήγος και η Ελένη Σαββάκη (ΙΗΑ).

Loading...

Loading...

Mεταξύ των συμμετεχόντων, εκτός του προέδρου-οικοδεσπότη κ. Ευάγγελου Ρήγου, ήσαν: Ο κ. Θεόδωρος Σπαθόπουλος, o κ. Λεωνίδας Κουμάκης (αρθρογράφος, Νομικός, Συγγραφέας ), ο κ. Κώστας Νούτσης (Δερματολόγος- Αφροδισιολογος), ο κ. Θεόδωρος Παπακώστας, ο κ. Αθανάσιος Σαραντόπουλος, ο επί τιμή πρέσβης κ. Λεωνιδας Χρυσανθόπουλος (2000-2004 πρέσβης σε Καναδά, ο αξιολογότερος των Ελλήνων πρέσβεων σε Καναδά), ο κ. Κώστας Παππας (CHC), η κα. Ζωή Ηλιοπούλου (CHC) και από USA η κα. Ελένη Φούφα με τον σύζυγο της Mr. Thomas Jousma.