Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών (Ε.Κ.Π.Α)
Επιστημονική Ημερίδα

Διαχείρηση Συστημάτων Ασφαλείας με
την χρήση Δορυφορικών Συστημάτων στο
Σύμπλοκο Ελλάδος, Κύπρου, Τουρκίας και
Ευρύτερης Μέσης Ανατολής (5 Ιουλίου 2023)

Μέσω εσένα κ.Πάππα, θέλω να σας ευχαριστήσω όλους που πάντοτε με αξιοπιστία και θάρρος μεταφέρετε σε όλους εμάς τους Έλληνες την γνώση και την αντικειμενική πληροφόρηση που είναι απαραίτητη για την προστασία και την πρόοδο του Ελληνισμού όπου γης.
Λυπήθηκα πολύ που δεν βρίσκομαι στην Ελλάδα και δεν είχα την ευκαιρία για να δω και νιώσω live τον μεγάλο ενθουσιασμό του κοινού, τα ενθουσιώδη χειροκροτήματα των τυχερών που είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν την εκδήλωση.
Ο Ελληνισμός όπου γης πρέπει να συμμετέχει στην διαλεκτική για τα θέματα που μας αφορούν όλο και πιο άμεσα κι ενεργά, στην "εκπαίδευση" μας πάνω στα θέματα που καθορίζουν τις ζωές μας.
Ταπεινή μου άποψη είναι ότι το Ελληνοκαναδικό Κογκρέσο πρέπει να προσπαθεί σταθερά και μεθοδικά για να ανοίγουν περισσότερα κανάλια μετάδοσης τέτοιων αξιόπιστων φωνών ειδικά εντός των Κοινοτήτων της Διασποράς, αλλά και σε Ελλάδα και Κύπρο.
Δεν είναι εύκολο αυτό, λόγω των γνωστών ελληνικών παθογενειών όμως εμείς, πρέπει να αγωνιζόμαστε για να ακούγονται όλες οι φωνές που μας κρατούν ξύπνιους, ως Έλληνες. ΑΞΙΟΙ. Σας είμαι ευγνώμων.

Δημήτρης Αθανασίου,
Αντιπρόεδρος Ελληνοκαναδικού Κογκρέσου για τον Δυτικό Καναδά

Οι φωτογραφίες είναι ευγενής προσφορά του φίλου Γιώργου Μάνου, που έτυχε να βρίσκεται στην Ελλάδα, του παλαιότερου εγκεκριμένου Φωτορεπόρτερ στον Τορόντο, τον οποίο ευχαριστούμε από καρδιάς!

Loading...

Μια Πανοραμική φωτογραφία της αίθουσας του Πολεμικού Μουσείου, κατα την διάρκεια της Εκδήλωσης, παρμένη απο τον δεξιοτέχνη της τέχνης της φωτογραφίας Γιώργο Μάνο. Κατάμεστη η αίθουσα ...και με όρθιους στο τέλος της.

Loading...

Πανοραμική φωτογραφία της αίθουσας του Πολεμικού Μουσείου, κατα την διάρκεια της Εκδήλωσης, παρμένη από την δεξιά μεριά.

Loading...

Μετά το πέρας της εκδήλωσης, με χορηγό την οργάνωση της ΑΧΕΠΑ Ψυχικού, όλοι οι Ομιλητές και Εισηγητές της Επιστημονικής Ημερίδας καλέστηκαν στην Ιστορική "ΑΘΗΝΑΙΚΗ ΛΕΣΧΗ", όπου με φόντο τον Ιερό Βράχο με τον Παρθενώνα γευτήκαμε τα εκλεκτά Αθηναικά εδέσματα. Σακκάκι και γραββάτα επεβάλλοντο απο το πρωτόκολλο...και μας δυσαρέστησαν ολίγο, αλλά...
Από αριστερά Γιώργος Δανός, Διονύσης Τόμπρος, Ζωή Ηλιοπούλου, Ελισσάβετ Τόμπρος, Γεώργιος Ανεψιού, κα. Ριζοπούλου, Παναγιώτης Ριζόπουλος, Γιώργος. Σωτηρόπουλος, Γιώργος Φραγκούδης, Κώστας Γρίβας, Γιώργος Σγούρος, Κώστας Πάππας.
Σύντομο Ιστορικό: Εδώ και 148 χρόνια, στην παλιά Αθήνα του 1875, πρωτεύουσα του Νεοσύστατου τότε Ελληνικού κράτους, με 50.000 μόνο κατοίκους, αλλά με αξιόλογη κοινωνία, που άρχισε να σχηματίζεται από τα πρώτα Οθωνικά χρόνια, από τους επισημότερους Αγωνιστές του ΄21 και τους πλουσίους Έλληνες του Εξωτερικού που ήλθαν και εγκαταστάθηκαν στην Αθήνα, είκοσι επίλεκτα Μέλη αυτής της κοινωνίας που είχαν ζήσει και σπουδάσει στο εξωτερικό, αποφάσισαν να δημιουργήσουν μία κλειστή Λέσχη ανδρών κατά το πρότυπο των Αγγλικών Λεσχών, που σκοπός ήταν η ψυχαγωγία των Μελών της. Έτσι γεννήθηκε η «Αθηναϊκή Λέσχη», που στις 5 Δεκεμβρίου του 1875 τα ιδρυτικά της Μέλη, εξέλεξαν το πρώτο Διοικητικό Συμβούλιο με Πρόεδρο τον Παύλο Καλλιγά, Καθηγητή Πανεπιστημίου, Υπουργό και Διοικητή της Εθνικής Τραπέζης. Επίτιμοι Πρόεδροι της Λέσχης, ήσαν οι Βασιλείς της Ελλάδος. Στην μακρόχρονη διαδρομή της, μεταξύ των Μελών της, θα βρούμε 29 Πρωθυπουργούς, Υπουργούς, Ανώτατους Κρατικούς Λειτουργούς, ξένους πρέσβεις, Καθηγητές Πανεπιστημίου, Ακαδημαϊκούς, κορυφαίους των Γραμμάτων και των Τεχνών και προσωπικότητες του Οικονομικού και Βιομηχανικού κόσμου.

Loading...

Συντονίστρια Καθηγήτρια Ελένη Σελλά , Πρόεδρος του Τμήματος Τουρκικών Σπουδών και Σύγχρονων Ασιατικών Σπουδών (Τ.Σ.Σ.Α.Σ) Ε.Κ.Π.Α, ανοίγει την εκδήλωση.

Loading...

Ο Διδάκτωρ Γεωπολιτικής του Διαστήματος, Διονύσιος Τόμπρος , Διδάσκων Τμήματος Τ.Σ.Σ.Α.Σ, Ε.Κ.Π.Α. Χαιρετισμός εκ μέρους της Επιστημονικής Επιτροπής.

Loading...

Στο προαύλιο του Πολεμικού Μουσείου, ο Γιώργος Μάνος απο το Τορόντο του Καναδά, παλαίμαχος Φωτορεπόρτερ, μαζί με τον Αργυρό (2000) και Χρυσό (2004) Ολυμπιονίκη μας στους Κρίκους Δημοσθένη Ταμπάκο, που μας τίμησε στην εκδήλωση με την παρουσία του.

Loading...

Εντός της Αιθούσης του Πολεμικού Μουσείου, από αριστερά ο Γιώργος Μάνος, ο αντιστράτηγος ε.α. Γιάννης Μπαλτζώης, πρόεδρος του ΕΛ.Ι.Σ.ΜΕ, τιμάει την Ημερίδα με την παρουσία του και δεξιά του η κα. Ζωή Ηλιοπούλου, μέλος του Εθνικού Συμβουλίου του Ελληνοκαναδικού Κογκρέσου.

Loading...

Στον προαύλιο χώρο του Πολεμικού Μουσείου, σε κάποιο διάλειμα της Ημερίδας, από αριστερά ο Τζανέτος Γκούσκος -οικονομολόγος και εκδότης του βιβλίου "Here is the bill Mrs Merkel", που αφορά τις οφειλές του Γερμανικού Δανείου Κατοχής στην Ελλάδα, ο Κώστας Πάππας, ο Χρυσός Ολυμπιονίκης μας Δημοσθένης Ταμπάκος, ο καθηγητής Γιάννης Μάζης, ο Γιώργος Σωτηρόπουλος, ο Διονύσης Τόμπρος, και ο Υποπτέραρχος ε.α Χρήστος Πουγκιάλης, Διαχειρηστής του γνωστού blog "Neocleous"

Loading...

Ανάμεσα σε 2 legends, από αριστερά μου ο μεγάλος Δάσκαλος και Στοχαστής Γιάννης Μάζης και δεξιά μου ο Χρυσός και αργυρός Ολυμπιονίκης μας στους Κρίκους, Δημοσθένης Ταμπάκος, ο οποίος ήλθε ειδικά να με τιμήσει και τον ευχαριστώ για την Τιμή που μου έκανε!

Loading...

Οι Τιμώμενοι εκ μέρους του Ε.Κ.Π.Α, από την Πρόεδρο του Τμήματος Τουρκικών Σπουδών και Σύγχρονων Ασιατικών Σπουδών (Τ.Σ.Σ.Α.Σ) καθηγήτριας Ελένης Σελλά. Από αριστερά Κώστας Πάππας, Ελένη Σελλά, Γιώργος Φραγκούδης, Διονύσης Τόμπρος, Γιάννης Μάζης, Γιώργος Ανεψιού και Γιώργος Δανός

Loading...

Η καθηγήτρια Ελένη Σελλά απονέμει την Τιμητική Πλακέτα στον καθηγητή Κώστα Γρίβα.

Loading...

Ο Γιάννης Μάζης και ο Κώστας Πάππας ποζάρουν με τις αναμνηστικές πλακέτες, αμέσως μετά την απονομή από την καθηγήτρια του Ε.Κ.Π.Α, Ελένη Σελλά!

Loading...

The Round Table μετά το τέλος της Ημερίδας. Απο αριστερά Γιάννης Μάζης, Κώστας Πάππας, στο Βήμα ο Γιώργος Σγούρος, δεξιά του ο Διονύσης Τόμπρος, Κώστας Γρίβας και Γιώργος Δανός.

Loading...

Στο Βήμα ο Πρόεδρος της Cyprus Space Exploration Organization (CSEO) George Danos σε μια δυναμική παρουσιαση, την οποία θα παρουσιάσουμε ευθύς αμέσως μόλις την παραλάβουμε.

Loading...

Στο διάδρομο του Πολεμικού Μουσείου, από αριστερά ο καθηγητής Διονύσιος Τόμπρος, ο πρέσβης κ. Δουδούμης, ο αντιστράτηγος ε.α. Γιάννης Μπαλτζώης-πρόεδρος του Ε.Λ.Ι.Σ.ΜΕ, ο καθηγητής Κώστας Γρίβας, ο επιχειρηματίας κ. Παρασκευάκος, ο Χρυσός μας Ολυμπιονίκης Δημοσθένης Ταμπάκος, η Ζωή Ηλιοπούλου και ο Κώστας Πάππας.

Loading...

Από αριστερά ο Κώστας Πάππας, ο αντιστράτηγος ε.α. Γιάννης Μπαλτζώης, πρόεδρος του ΕΛ.Ι.Σ.ΜΕ και δεξιά του η κα. Ζωή Ηλιοπούλου, μέλος του Εθνικού Συμβουλίου του Ελληνοκαναδικού Κογκρέσου.

Loading...

Αριστερά ο Χρυσός και αργυρός Ολυμπιονίκης μας στους Κρίκους, Δημοσθένης Ταμπάκος με την Ζωή Ηλιοπούλου, μέλος του Εθνικού Συμβουλίου του Ελληνοκαναδικού Κογκρέσου.

Loading...

Αριστερά ο Χρυσός και αργυρός Ολυμπιονίκης μας στους Κρίκους, Δημοσθένης Ταμπάκος με τον Κώστα Πάππα, αντιπρόεδρο του Ελληνοκαναδικού Κογκρέσου (Διεθνών Σχέσεων).