ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΤΟΤΕ 2010-2011 ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΟΚΑΝΑΔΙΚΟΥ ΚΟΓΚΡΕΣΟΥ,
ΕΚΔΟΤΗ ΤΟΥ "ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ" ΤΟΡΟΝΤΟ, ΚΩΣΤΑ ΚΡΑΝΙΑ, ΟΤΑΝ Η ΟΜΑΔΑ ΚΕΜΠΕΚ
ΕΙΧΕ ΤΗΝ ΔΙΟΙΚΗΣΗ "...ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΚΟΓΚΡΕΣΟ ΣΕ ΑΠΟΣΥΝΘΕΣΗ..."

ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΝΟΜΑΤΑΙΟΙ ΠΟΥ ΤΟ ΔΙΕΛΥΣΑΝ, ΤΟ ΘΕΛΟΥΝ ΠΑΛΙ ΠΙΣΩ ΝΑ ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΙΩΣΟΥΝ

not found

Διαβάστε το άρθρο του Δεκέμβρη 2011 του Κώστα Κρανιά. Η μόνη περίοδος που εγώ προσωπικά, ως Κώστας Πάππας μετά απο 10 χρόνια συνεχούς παρουσίας σε επιτυχείς διοικήσεις, δεν συμμετείχα, διότι είδα την ποιότητα των συνέδρων του Συνεδρίου 2009 απο το Κεμπέκ ειδικά. Δεν έπεσα έξω στις προβλέψεις μου και ο χρόνος με δικαίωσε. Οτι το χειρότερο μπορούσε να συμβεί στον Εθνικό Οργανισμό συνέβη...ΑΛΛΑ ας αφήσουμε τώρα, τον ΜΑΚΑΡΙΤΗ ΚΩΣΤΑ ΚΡΑΝΙΑ να μας τα πει....

O Κώστας Κρανιάς, υπήρξε ο εκδότης της έγκριτης εφημερίδας "ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ" του Τορόντο, στις 16 Δεκεμβρίου 2011, πριν οι ΠΑΠΑΜΑΝΙΟΣ υπάρξουν στο προσκήνιο.

Ο Κώστας Κρανιάς,υπήρξε ο ΑΝΤΙΠΡΌΕΔΡΟΣ, όχι ένας τυχόντας, εκείνου του 2010-2011 Συμβουλίου του Κογκρέσου και περιγράφει το σκηνικό και την κατάσταση του ΕΛΛΗΝΟΚΑΝΑΔΙΚΟΥ ΚΟΓΚΡΕΣΟΥ, από την στιγμή που παρέδωσε ο Γερονικολός- διάδοχος του προέδρου Δημήτρη Μανωλάκου- την προεδρία στον Γιώργο Μανωλικάκη και την παρέα του Μόντρεαλ, η οποία ανέλαβε την Διοίκηση. Τα είχα πει εγώ τότε του φίλου μου Κώστα Μενεγάκη, αλλά δεν με άκουσε και έτσι απείχα απο εκείνο το Συνέδριο.

Γράφει λοιπόν ο μακαρίτης Κρανιάς στην εφημερίδα του ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ (Έγκριτη εφημερίδα του Τορόντο) ...Μιλάμε για το Εθνικό Κογκρέσο που βρίσκεται σε αποσύνθεση και συνεχίζει πιο κάτω αναφέρωντας περασμένα μεγαλεία και διηγόντας τα να κλαις ... πριν μερικά χρόνια επι προεδρίας Φούσσια και μακαρίτη Σιδηρόπουλου...με πλούσιο δυναμικό, αξιοζήλευτο με ισχύ κλπ, όπως διαβάσατε στην παραπάνω επιφυλίδα της εποχής εκείνης. Και δεν τα λέω εγώ αυτά...

Την εποχή της αίγλης που αναφέρει ο μακαρίτης Κρανιάς, υπήρχε αξιόλογη στελέχωση,τότε υπήρξε ο Κώστας Πάππας ως αντιπρόεδρος και Γραμματέας του ΕΛΛΗΝΟΚΑΝΑΔΙΚΟΥ ΚΟΓΚΡΕΣΟΥ, αλλά και πρόεδρος της Ομοσπονδίας του Οντάριο (HCFO) με τον Δημήτρη Σούδα, τον μετέπειτα και επι 10ετία Κυβερνητικό εκπρόσωπο της κυβέρνηση των Συντηρητικών Steven Harper ως αντιπρόεδρο HCFO. Ήταν και ο Λεωνίδας Χουσάκος μετέπειτα 44ος πρόεδρος της Καναδικής Γερουσίας, τον Δημήτρη Κουφόγιωργα στο Πολιτιστικό με τις ΕΛΛΗΝΙΑΔΕΣ του, αλλά και άλλους αξιόλογους. Με τέτοια αξιοκρατική στελέχωση επιτυγχάνεις.

Περασμένα Μεγαλεία κατά Κρανιά!!!

Συνεχίζει ο μακαρίτης, με τον πρόεδρο του Ελληνοκαναδικού Μανωλικάκη, του οποίου αναγνωρίζει ηγετικές ικανότητες, ΑΛΛΑ ...στερείτο κατάλληλου ανθρώπινου δυναμικού, εκείνου, που όμως βρήκε κατάλληλο ο Μανίκης και ο Παγώνης και προσπάθησαν να το επιβάλλουν, ακόμα και με ένδικα μέσα!. ΤΟ ΙΔΙΟ ΔΥΝΑΜΙΚΟ ΚΑΙ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ, ΕΙΝΑΙ ΠΟΥ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΑΥΤΗ ΜΑΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΕΤΑΙ να στελεχώνει το ΕΠΑΡΧΙΑΚΟ ΚΕΜΠΕΚ, το ήδη αποτυχημένο.

Συνεχίζει ο μακαρίτης Κρανιάς με την τηλεφωνική δήλωση του τέως προέδρου κ. Μανωλάκου, ο οποίος μίλησε για τέλεια αδιαφορία στο άμοιρο Ελληνοκαναδικό κογκρέσο, όπως ήδη διαπιστώσατε διαβάζοντας την ως ανω δημοσίευση, απο το χρονοντούλαπο της παροικιακής ιστορίας.

Και το επιστέγασμα, που τελειώνει το άρθρο του ο μακαρίτης Κρανιάς ΜΑΘΑΜΕ ΟΤΙ ΤΟ ΚΟΓΚΡΕΣΟ ΤΟ ΣΑΜΠΟΤΑΡΙΣΑΝ ΟΙ ΜΕΓΑΛΕΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΕΣ ΤΟΡΟΝΤΟ ΚΑΙ ΜΟΝΤΡΕΑΛ,ΠΟΥ ΑΠΟΦΑΣΙΣΑΝ ΝΑ ΜΗΝ ΣΥΜΜΕΤΑΣΧΟΥΝ. Κρίμα για όλους μας!!

Η υποκρισία των προέδρων των Κοινοτήτων Μόντρεαλ και Τορόντο στην διαπασών. Είχαν ήδη αποφασίσει οι Κοινότητες να διαλύσουν το Κογκρέσο, με την αδιαφορία και την απάθεια και έπειτα ΕΡΙΞΑΝ ΤΗΝ ΕΥΘΥΝΗ ΚΑΙ ΤΟ ΚΡΙΜΑ στις επόμενες διοικήσεις. Ανευθυνότητα και έλλειψη πολιτικής Ηθικής. ΕΘΝΙΚΟΙ ΜΕΙΟΔΟΤΕΣ!

ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΘΕΛΟΥΝ ΤΟΣΟ ΠΟΛΥ ΤΩΡΑ; Οταν τότε το πέταξαν και το απαξίωσαν; Διότι δεν προόλαβαν να το διαλύσουν τότε και προσπαθούν τώρα.

Και η SAGA συνεχίζει. ΔΕΝ ΠΡΟΛΑΒΑΝ ΝΑ ΤΟ ΔΙΑΛΥΣΟΥΝ, διότι Την ΩΡΑ ΜΗΔΕΝ για τον Εθνικό οργανισμό, επεμβαίνει ο αείμνηστος και αγνός πατριώτης, πρόεδρος του Επαρχιακού Κεμπέκ, ο ικανότατος Πήτερ Γεωργακάκος στον Κώστα Πάππα και στον Γιώργο Μάνιο, που είχαν την εμπειρία να σώσουν τον οργανισμό...ΚΑΙ ΤΟ ΕΚΑΝΑΝ...ΑΛΛΑ ΤΟ ΠΛΗΡΩΣΑΝ ΑΚΡΙΒΑ.

Το 2012 εκλέγεται πρόεδρος ο Κώστας Πάππας, που μαζί με τον Γιώργο Μάνιο,ιδρυτικό στέλεχος του ΕΛΛΗΝΟΚΑΝΑΔΙΚΟΥ κογκρέσου από το 1982. Ο Γιώργος Μάνιος υπήρξε ο πρόεδρος το 1991-1993, που οργάνωσε το μεγαλειώδες συλλαλητήριο του Ελληνισμού του Καναδά, επι κυβερνήσεως Mulroney, φέρνοντας 33,000 Έλληνες με 42 βαθμούς κάτω του μηδενός, να υποχρεώσουμε την Καναδική κυβέρνηση των Συντηρητικών, να μην αναγνωρίσουν το όνομα Μακεδονία, αγνοώντας τις πιέσεις του Σκοπιανού Lobby Toronto, του εκατομμυριούχου Μπίτωφ και ΤΟ ΠΕΤΥΧΑΜΕ Ενωμένοι.

Η Διοίκηση Πάππα - Μάνιου, ή διοίκηση ΠΑΠΑΜΑΝΙΟΥ, όπως ειρωνικά αποκαλούσε ο Μανίκης του "ΒΗΜΑΤΟΣ", και ενορχηστρωτής της διαίρεσης του Ελληνισμού, παρέα με τον Νίκο Πάνο του Βανκούβερ και την περιβόητη ΟΜΑΔΑ των 6, ανέλαβε τον Ιανουάριο του 2012.

Τα πρώτα σημάδια της Ανάστασης και Ανάτασης του οργανισμού, χαιρέτισε ένας άλλος αξιόλογος συμπάροικος, ο πρόεδρος του Επαρχιακού Κογκρέσου της Αλμπέρτας, καθηγητής και πρύτανης Πυρηνικής Χημείας Dr. Athanasios Tavouktsoglou, στο Πανεπιστήμιο του Edmonton, ο οποίος και αυτός παραιτήθη και επανήλθε κατά την προεδρία Κώστα Πάππα, με το εξής email, κατά την λήξη της προεδρίας του Κώστα Πάππα και ανάληψη από τον Γιώργο Μάνιο:

Φιλτατε Κώστα,

Τα συγχαρητήρια ανήκουν σε σένα και στην ομάδα σου, που καταφέρατε να αναστήσετε έναν οργανισμό που οι προκάτοχοι σας είχαν στείλει στον τάφο !

Θανάσης

Παραθέτω το email του Dr. Tavouktsoglou.

not found

Δεν ήταν επομένως σύμπτωση η διάγνωση περί αποσύνθεσης κατά ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΤΥΠΟ και Ανάστασης κατά Dr.Tavouktsoglou, αλλά και το βρώμικο παρασκήνιο και προσκήνιο της ΟΜΑΔΑΣ ΤΩΝ 6! Τα μετέπειτα αποτελέσματα σαφώς απέδειξαν την ΣΥΝΟΜΟΣΙΑ!!! και αποδείχτηκε ότι η πρόβλεψη μου του 2009, ηταν σωστή και η αποχή μου δικαιολογημένη.

Γιατί επανέρχονται;

  1. Το βλέπουν να επιτυγχάνει, να μεγαλουργεί και τρέχουν να το καταλάβουν, να το κυβερνήσουν ενώ απεδείχθησαν ΜΟΙΡΑΙΟΙ και ΑΝΕΠΑΡΚΕΙΣ!
  2. Διότι κάποιος έχει το σύμπλεγμα της καρέκλας και ορισμένα ποτιστήρια τον συντηρούν γρυλίζοντας!
  3. Διότι απλά εκτελούν άνωθεν εντολή να συνεχίσουν απο κει που έμειναν, ΝΑ ΤΟ ΔΙΑΛΥΣΟΥΝ!
  4. Διότι μεσα στις τόσες αποτυχίες τους στα Κοινά, θεωρούν εσχάτη σωτηρία να καπηλευτούν τις επιτυχίες και τα επιτεύγματα άλλων

Σε γενικές γραμμές, είναι απο εκείνη την ΠΑΣΤΑ ΑΝΘΡΩΠΩΝ που ότι δεν εξουσιάζουν, μόλις το αγγίξουν το καταστρέφουν, όπως ο πρότερος παροικιακός τους βίοος στα κοινά έχει αποδείξει. ΑΛΛΑ, ΕΧΟΥΝ ΓΝΩΣΗ ΟΙ ΦΥΛΑΚΕΣ και φυλάττουν την Εθνική κληρονομιά απο μιαρά χέρια!!!