Δρ. ΠΟΤΙΤΣΑ ΓΡΗΓΟΡΑΚΟΥ- ΙΣΤΟΡΙΚΟΣ,
ΜΕΛΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΥ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΟΚΑΝΑΔΙΚΟΥ ΚΟΓΚΡΕΣΟΥ
ΠΑΡΑΧΩΡΕΙ ΩΣ ΔΩΡΕΑ ΣΤΟ ΠΟΛΕΜΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ
ΤΗΝ ΠΛΟΥΣΙΑ ΣΥΛΛΟΓΗ ΤΗΣ ΒΙΒΛΙΩΝ ΚΑΙ ΕΓΓΡΑΦΩΝ ΜΕΓΙΣΤΗΣ ΑΞΙΑΣ.
ΗΜΑΣΤΕ ΠΕΡΗΦΑΝΟΙ ΠΟΥ ΕΧΟΥΜΕ ΤΗΝ ΤΙΜΗ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΜΕΛΟΣ ΜΑΣ !

no found

Στον Ναυτικό Όμιλο Πειραιώς. Από αριστερα Sultan Omar: Αρχαιολόγος με Μανώλη Ανδρόνικο, πρώην Υπουργος Πολιτισμού του Αφγανιστάν, τέως πρέσβης του Αφγανιστάν σε Ελλάδα - Potitsa Grigorakou: Ιστορικός, καθηγήτρια του Λαικού Πανεπιστημίου - Stavros Papamarinopoulos: καθηγητής Πανεπιστημίου Πατρών - η σύζυγος του Omar - Ζωή Ηλιοπούλου: Ελληνοκαναδικό Κογκρέσο - Γρηγόρης Δελής-Εφευρέτης - Xenophon Moussas: καθηγητής Αστροφυσικής του Εθνικού Καποδιστιακού Πανεπιστημίου Αθηνών και επικεφαλής της ομάδας του Μηχανισμού των ΑΝΤΙΚΥΘΗΡΩΝ και Costas Pappas: Αντιπρόεδρος Διεθνών Σχέσεων του Ελληνοκαναδικού Κογκρέσου.

no found

Το παρόν κείμενο του Πολεμικού Μουσείου για το Αρχείο ''Ελληνισμός της Ανατολής'' που πρέπει να διαδοθεί σε όλους, για να έρχονται μελετητές και ενδιαφερόμενοι για την Ιστορία μας. Στο Βερολίνο η τωρινή Έκθεση "Οι Θησαυροί του Ουζμπεκιστάν από τον Μ. Αλέξανδρο στους Κουσάν" (παραθέτουμε φωτογραφίες των καταλόγων) ''σπάει ταμεία'' όπως λένε και η πόλη οργανώνει Σεμινάρια για το κοινό ενώ εμείς αδιαφορούμε; Και παραθέτουμε μία σημείωση από τα γραφόμενα της Δρ. Γρηγοράκου, την οποία έχουμε την τιμή να την έχουμε μέλος του Συμβουλευτικού Σώματος (Advisory Board) του Ελληνοκαναδικού Κογκρέσου, μαζί με άλλες αξιόλογες προσωπικότητες, για να σκεφτούμε:

Αν διαβάσετε την αρχή στο Συνοπτικό του κυρίως ιστορικού κειμένου, θα δείτε ότι η σκέψη για εκστρατεία ενάντια των Περσών ξεκίνησε από τον Φίλιππο (πήρε την σκυτάλη ο Αλέξανδρος) γιατί η Περσία είχε οργανώσει τεράστιο στόλο στο Αιγαίο και στην Ανατ. Μεσόγειο και ήταν μεγάλη απειλή για την Ελλάδα. Καθιστούσε κυριαρχία στον θαλάσσιο χώρο που ήταν της Ελλάδας από την αρχαιότητα και επίσης ήταν απειλή εν όψει νεότερης προσπάθειας εισβολής. Αυτό απέτρεψε ο Αλέξανδρος. Τώρα η Τουρκία έχει δημιουργήσει αρκετά μεγάλο στόλο και ανακοίνωσε μάλιστα ότι θα δώσει προτεραιότητα στην περαιτέρω ανάπτυξη του στόλου της στο υψηλότερο επίπεδο για πλήρη κυριαρχία στον θαλάσσιο αυτό χώρο και θα έχει λόγο σε ότι συμβαίνει εκεί!!!! Η Ιστορία επαναλαμβάνεται!!! Και πρέπει να την προλάβουμε. Όποιος δεν γνωρίζει την ιστορία του ή εθελοτυφλεί γνωρίζοντας την, θα είναι υποχρεωμένος να τη ξαναζήσει, αλλά την φορά αυτή με οδυνηρά επακόλουθα!!!


no found

Click την εικόνα του Πολεμικού Μουσείου που ακολουθεί, να διαβάσετε την Σημείωση της Δόκτωρος Γρηγοράκου, μέλους του Συμβουλευτικού του Ελληνοκαναδικού Κογκρέου.
H Δρ. Ποτίτσα Γρηγοράκου, Ερευνήτρια της Ιστορίας του ελληνιστικού πολιτισμού της Ανατολής και Καθηγήτρια στο Λαϊκό Πανεπιστήμιο, παραχώρησε ως δωρεά, εκτός των βιβλίων της (550) και το πλούσιο αρχείο της, που φιλοξενείται σε ηλεκτρονική μορφή (16.000 λήμματα), που αφορά το ίδιο θέμα και αποτελεί σημαντική σελίδα της πολιτισμικής μας ιστορίας και οφείλουμε να το διασώσουμε για τις επόμενες γενιές.
Η Ποτίτσα αποτελεί τιμή για τον οργανισμό μας και καθώς θα διαπιστώσετε διαβάζοντας το αφήγημα της στο σύντομο pdf που ακολουθεί, περνάει και ένα ιστορικό μήνυμα, που αλλόιμονο αγνοήσουν η παρούσα και οι επόμενες κυβερνήσεις.
Άποψη του Ελληνοκαναδικού Κογκρέσου είναι, οτι η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη, όσον αφορά εξοπλισμούς και συμμαχίες έχει ήδη επιληφθεί του θέματος και δρομολογηθεί, πλην όμως, οψόμεθα στους διπλωματικούς χειρισμούς του με τον βάρβαρο, αλλ' όμως προβλέψιμον...γείτονα, που αν τους χειρισθεί εξ' ισου επάξια, θα επιτύχει.
Τελευταίο αλλά σπουδαιο να αναφερθεί, ειναι η αδράνεια, αδιαφορία και νωχέλεια του ΥΠΕΞ, να ανακαλέσει στην τάξη ορισμένους, ευτυχώς ολίγους, ανεπαρκείς διπλωμάτες στην διασπορά, που με τις άστοχες, αδιανόητες και εθνικά επικίνδυνες ενέργειες και θέσεις τους, δυσχεραίνουν το έργο του Πρωθυπουργού, το έργο μας και γενικά τα εθνικά μας θέματα !
Θα τους αναφέρουμε λίαν συντόμως!

Click the icon below

no found
no found

Από δεξιά: ο καθηγητής Δορυφορικής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΚΠΑ) και της Σχολής Ευελπίδων Διονύσης Τόμπρος, Γιάννης Μάζης, καθηγητής του ΕΚΠΑ (Τμήματος Τουρκικών Σπουδών & Σύγχρονων Ασιατικών Σπουδών, Σχολή Οικονομικών και Πολιτικών Επιστημών) και μέλος του Συμβουλευτικού του Ελληνοκαναδικού Κογκρέσου (CHC), στρατηγός έ.α. Γιάννης Μπαλτζώης πρόεδρος του Ελληνικού Ιδρύματος Στρατηγικών Μελετών (ΕΛ.Ι.Σ.ΜΕ), που ήταν ο υπασπιστής του πρώην προέδρου της Δημοκρατίας, αείμνηστου Κωστή Στεφανόπουλου (τον Γιάννη Μπαλτζώη συναντήσαμε πρώτη φορά το έτος 2000, ως συνταγματάρχη τότε και υπασπιστή του προέδρου στην επίσκεψη στον Καναδά), Κώστας Πάππας, πυρηνικός φυσικός και πρώην Γραμματέας της Canadian Nuclear Society (Quebec) και νυν Αντιπρόεδρος Διεθνών Σχέσεων του CHC, Κώστας Κατσανέβας (ο οποίος θεωρείται η συνέχεια των Παπανδρέου, στη επόμενη γενιά …Εγγονός του Ανδρέα Παπανδρέου, δισέγγονος του Γεωργίου Παπανδρέου και γιος του Θόδωρου Κατσανέβα και της Σοφίας Παπανδρέου. Πόσο βαριά είναι αυτή η κληρονομιά! ). Ο Κώστας ήταν μέλος της νεολαίας του CHC, όταν σπούδαζε στο University of Toronto, Ζωή Ηλιοπούλου VP- Communication & Social Media του CHC, Στέφανος Τανιμανίδης (συγγραφέας, πρόεδρος ΠΑΣΠΕ, με πλούσια και ενεργή δράση στην Ελλάδα και το εξωτερικό) ,Betty Τόμπρος, σύζυγος του καθηγητή Διονύση Τόμπρου και Ποτίτσα Γρηγοράκου Ερευνήτρια της Ιστορίας του Ελληνιστικού πολιτισμού της Ανατολής, Πτυχιούχος Διδάκτωρ του Πανεπιστημίου Παρισίων, μέλος του Συμβουλευτικού του Ελληνοκαναδικού Κογκρέσου, που διδάσκει στο Λαϊκό Πανεπιστήμιο.