...ΚΑΙ ΜΕ ΤΙΣ ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΠΟΛΙΚΕΣ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΕΣ ΤΩΝ -25 ΕΩΣ -40 ΒΑΘΜΩΝ ΘΑ ΑΣΧΟΛΗΘΟΥΜΕ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΑ ΜΕ ΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ

Ποιος είναι ο Καταρράκτης του Νιαγάρα στην επαρχία του Οντάριο στον Καναδά;
Μια υδατόπτωση της λίμνης Erie, σε ψηλότερο επίπεδο, η οποία ρίχνει τα νερά της στην λίμνη Ontario, σε χαμηλότερο επίπεδο.
Η φωτογραφία που ακολουθεί ΜΗΝ σας πτοεί, ειναι απλά του 1911, όπου η αρνητική θερμοκρασία υπερέβη τα εσκαμμένα,
με πολικές θερμοκρασίες που άγγιξαν τους -80 βαθμούς, παγώσαν τα νερά και η ροή του καταρράκτη σταμάτησε.
Ανθρωποι περπάτησαν εκεί που τώρα δεν τολμούν, μήτε να αγναντέψουν χωρίς φόβο!

letter

Απλά για πληροφόρηση, να ανοίξουμε την σελίδα. ΠΡΟΣ ΘΕΟΥ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΣΦΑΤΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ. ΕΊΝΑΙ Ο Νιαγάρας το 1911 σε ΥΠΕΡ-πολικές θερμοκρασίες. Όπως βλέπετε υπάρχουν και χειρότερα!




...ΚΑΙ ΤΩΡΑ, ΠΟΥ ΤΑ ΘΕΡΜΟΜΕΤΡΑ ΣΤΟ ΚΕΜΠΕΚ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΣΤΟ ΟΝΤΑΡΙΟ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΕΣ ΠΑΝΩ ΑΠΟ -25 ΒΑΘΜΟΥΣ, ΠΟΥ ΜΕ ΤΟΝ "ΠΑΡΑΓΟΝΤΑ ΤΟΥ ΑΕΡΑ" (CHILL FACTOR) ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΦΤΑΝΕΙ ΚΑΙ ΤΑ -30 ΜΕ -40 ΒΑΘΜΟΥΣ, ΑΣ ΔΟΥΜΕ ΜΕΡΙΚΕΣ ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΚΕΜΠΕΚ-ΜΟΝΤΡΕΑΛ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΟΝΤΑΡΙΟ ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΑ ΤΟΝ ΚΑΤΑΡΡΑΚΤΗ ΤΟΥ ΝΙΑΓΑΡΑ

letter

Η φωτογραφία αυτή είναι παρμένη απο την αυλή του σπιτιού μου στο Μοντρεαλ (Ville de Pierrefonds) από όπου περνάει ο ποταμός des Prairies, που χωρίζει το city of Montreal απο το city of Laval. Το νερό ρέει κανονικά, ΑΔΙΆΦΟΡΑ ΑΠΌ ΤΟΥΣ -25 ΒΑΘΜΟΎΣ.


letter

Η φωτογραφία αυτή είναι απο το ίδιο μέρος με άλλη γωνία (Ville de Pierrefonds)


letter

Και κάποιος τολμηρός φίλος μου που μου ζήτησε να τον φωτογραφήσω. Και εγώ τολμηρός το έκανα. Δεν κρυώνει, απλά προσποιείται...πως κρυώνει! Μόνο που κλαίει απο το κρύο! σε αυτό...δεν προσποείται!


letter

Και απο την κυρία είσοδο του σπιτιού μου. Απο την άλλη μεριά του ποταμού. Στον δρόμο κάποιος γείτονας βγάζει βόλτα τον σκύλο του. Χαράς στο κουράγιο του!


letter

Και μια δημοσίευση απο το facebook του φίλου μου Γιώργου Νικολόπουλου, με ανάρτηση για καλά Νέα απο το Λαβάλ.


letter

The Montreal Greek Times │ΧΡΟΝΙΚΑ. Το κρύο προκάλεσε το θάνατο ενός ατόμου στο Μόντρεαλ


letter

Is it possible to “turn off” Niagara Falls? The day Niagara falls run dry. Νo one had seen the bare rock face of American Falls since March 30, 1848, when an ice jam from Lake Erie stopped the Niagara River. Βέβαια η φωτογραφία αυτή δεν είναι του 1848, αλλά του 1969, οταν οι Αμερικάνοι είχαν αλλάξει για σύντομο χρονικό διάστημα την πορεία του δικού τους μέρους του καταρράκτη, πάρα πολύ μικρότερου του Καναδικού, για να φτιάξουν τα υδροηλεκρικά έργα. Έτσι μπόρεαν να δουν οι τότε τι υπάρχει πίσω απο την υδρόπτωση. Την δική τους. Διότι εκείνη του 1848, που υπήρξε και στον Καναδικό, κανενας ζωντανός μάρτυρας, που την είδε, δεν υπάρχει.


...ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΟΝΤΑΡΙΟ ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΑ ΣΤΟΝ ΚΑΤΑΡΡΑΚΤΗ ΤΟΥ ΝΙΑΓΑΡΑ. ΟΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΠΑΡΘΗΚΑΝ ΧΤΕΣ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ


letter

Η φωτογραφία αυτή είναι ΑΚΡΙΒΏΣ στο ίδιο μέρος, όπου το 1911 -βλέπε πρωτη φωτογραφία- δεν υπήρχε τρεχούμενο νερό


letter

Η φωτογραφία αυτή είναι απο το ίδιο μέρος CLOSE UP


letter

Η φωτογραφία αυτή είναι παρμένη απο το Καναδικό μέρος και φαίνονται απέναντυ τα κτίρια της πόλης Buffalo της Πολιτείας New York.


letter

ΑΣ ΑΛΛΑΞΟΥΜΕ ΣΚΗΝΙΚΟ. Η φωτογραφία αυτή είναι απο το ίδιο μέρος με την πρώτη, ΑΛΛΑ Μάιο 2017, όπου ο Παναγιώτης Σγουρίδης, μαζί με τον Στρατηγό Φραγκούλη Φράγκο, υπήρξαν καλεσμένοι του ΕΛΛΗΝΟΚΑΝΑΔΙΚΟΥ ΚΟΓΚΡΕΣΟΥ στο Τορόντο, Όπου αναρτήθηκε η Ελληνική σημαία. Παρόντες, εκτός των Καναδικών αρχών, αντιπρόσωποι των Προξενείων της Κύπρου, Αρμενίας, Σερβίας, των Ασσυρίων, Κούρδων και απόντων των Ελληνικών Διπλωματικών Αρχών, ως είθισται!


letter

Video από την αυλή του σπιτιού μου στο ποτάμι σε θερμοκρασια -28 βαθμούς. Η ροή είναι κανονική. Σε ρέοντα νερά δεν συσωρευονται πάγοι. Σε στάσιμα, ακόμα και στο ΜΗΔΕΝ συσσωρεύονται πάγοι.Click στην φωτογραφία επάνω vα δείτε το μικρό video.