Ο Δρ. Θεόδωρος Μαλλιάς πρόεδρος του συλλόγου Καλών Τεχνών "Κωστής Παλαμάς"
και η καταξιωμένη πρέσβυς της Ελλάδας στο Παρίσι, Αξιότιμη Άγη Μπαλτά
συνεργάζονται για την υλοποίηση ενός Εθνικού στόχου!

Αγαπητά μέλη του CANADIAN HELLENIC CONGRESS,
Με δεδομένη την ευαισθησία και την αγάπη σας για την διαφύλαξη-ανάδειξη και προβολή της Πολιτιστικής μας Κληρονομιάς, επιτρέψτε μου να σας ενημερώσω με το δελτίο τύπου, για τις πρόσφατες επαφές με σημαντικούς αρμόδιους, με σκοπό την υλοποίηση των στόχων μας, που αποβλέπει στην ανάδειξη από την UNESCO του Ολυμπιακού ύμνου, ως Παγκόσμια Πολιτιστική Κληρονομιά για την καλλιέργεια της "Αριστείας", στα πλαίσια του "Ευ Αγωνίζεσθαι" και της "Ευγενούς Άμιλλας" και την δημιουργία ολοκληρωμένου πολίτη με "Νου Υγιή σε Σώμα Υγιές"
Οφείλει η Παγκόσμια Πνευματική και Αθλητική Κοινότητα, εν όψη των Ολυμπιακών Αγώνων του 2024 στο Παρίσι και είναι ιδιαίτερα σημαντικό, να τιμηθούν οι οραματιστές της αναβίωσης του Αρχαιοελληνικού Ολυμπιακού ιδεώδους, Γάλλος Βαρόνος Pierre de Coubertin με τον ευπατρίδη Βικέλα, καθώς επίσης και ο ποιητής που υλοποίησε το όραμα με τον στίχο του Εθνικός μας ποιητής Κωστής Παλαμάς και ο συνθέτης Σπύρος Σαμάρας.
Επίσης να ευχαριστήσω εσάς και κάθε λάτρη του Πολιτισμού μας, για την στήριξη του σημαντικού αυτού οράματος για την επίτευξη του οποίου δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι η προσπάθεια αυτή ηθική και υλική είναι κοινή όλων μας, επίμονη και μακρόχρονη, αλλά μοναδική στην επίτευξή της, διότι αποδεικνύει περίτρανα με τον πλέον θεσμοθετημένο τρόπο την συνέχεια του Γένους των Ελλήνων.
ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΟΣ Ο ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟΣ ΧΡΟΝΟΣ, ΠΑΝΤΑ ΜΕ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΕΚΠΛΗΡΩΣΗ ΤΩΝ ΣΤΟΧΩΝ ΣΑΣ Ευχαριστώ για την διάθεση του πολύτιμου χρόνου σας.
Με μεγάλη εκτίμηση Καθηγητής, Δρ. Μαλλιάς Θεόδωρος

ΔΡ. ΜΑΛΛΙΑ, ΣΑΝ ΑΜΙΣΘΟΙ ΠΡΕΣΒΕΥΤΕΣ ΤΩΝ ΕΘΝΙΚΩΝ ΜΑΣ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΩΝ, ΘΑ ΣΥΝΕΡΓΑΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΥΟΔΩΣΗ ΤΩΝ ΚΟΙΝΩΝ ΕΘΝΙΚΩΝ ΜΑΣ ΣΤΟΧΩΝ ΚΑΙ ΕΥΕΛΠΙΣΤΟΥΜΕ ΝΑ ΤΟΥΣ ΕΠΙΤΥΧΟΥΜΕ.
Ευχαριστούμε την αξιότιμο κυρία πρέσβυ για τις πολύτιμες υπηρεσίες που σας προσφέρει!
letter letter letter letter