Στη Μνήμη του Σάκη Λιπορδέζη (1955 - 2023)
Μουσείο Καραθεοδωρή, Κομοτηνή.

Στην εξωτερικη φωτογραφία, Οκτώβριος 2022 στο Μουσείο ΚΑΡΑΘΕΟΔΩΡΗ-Κομοτηνή απο αριστερά Γιώτα Αμμανατίδου, ο καθηγητής Φυσικής Γιώργος Αραμπατζόγλου, ο Ιδρυτης Σάκης Λιπορδέζης και η Ζωή Ηλιοπούλου του CHC.
Η φωτογραφία πάρθηκε απο τον Κώστα Πάππα. Ειναι ΤΙΜΗ για εμένα που γνώρισα τον αξιόλογο αυτον άνθρωπο. Αιωνία του η μνήμη.
Ακολουθεί προσφώνηση του Νικου Λυγερού.

Θα ήθελα την προσοχή σας στον υπέροχο άνθρωπο, μαθηματικό κ. Σάκη Λιπορδέζη, που όχι μόνο έδωσε την ζωή του, αλλά επέλεξε να φύγει από αυτήν αγωνιζόμενος για ένα και μόνο όραμα: την ανάδειξη του έργου του μαθηματικού Κωνσταντίνου Καραθεοδωρή και τη δημιουργία ενός μικρού Göttingen στην Κομοτηνή, ξεκινώντας μετη δημιουργία του Μουσείου Καραθεοδωρή.

Κάθε Έλληνας οφείλει να μάθει να αναγνωρίζει τις εξαιρέσεις που παράγει ο κόσμος μας, ακόμα και στην σημερινή Ελλάδα, μέσα από μικρούς γίγαντες σαν το Σάκη Λιπορδέζη, που πατούν στους ώμους των μεγάλων, όπως αυτό του έργου του Κωνσταντίνου Καραθεοδωρή για τη προσφορά του στα Μαθηματικά και τη Φυσική, χάρη στη συνέργιά του με τον Άλμπερτ Αϊνσταιν, που αγγίζει κατ' επέκταση την Ανθρωπότητα.

Ως Έλληνας της Ομογένειας και συμπατριώτες, πότε έχετε προγραμματίσει τη συνάντηση των μικρών και μεγάλων ανθρώπων με τους γίγαντες του παρελθόντος και του μέλλοντος, στο Μουσείο Καραθεοδωρή;

Εισαγωγή από τον αείμνηστο Ιδρυτή Σάκη Λιπορδέζη στον Δάσκαλο Νίκο Λυγερό που βοήθησε ΤΑ ΜΑΛΑ στο δύσκολο έργο της Ιδρυσης του Μουσείου Καραθεοδωρή !



Eυχαριστούμε τον Σάκη Λιπορδέζη, τον ακούραστο άνθρωπο και επιστήμονα, που άνοιξε τον δρόμο για την νέα γενιά, που μας μετέδωσε την αγάπη για τα Μαθηματικά, την Ιστορία, τον Καραθεοδωρή. Θα τον θυμόμαστε και θα τον μνημονεύουμε και όσο το κάνουμε, ο Σάκης θα είναι μαζί μας!

Ν. Λυγερός, Maria Lipordezi, Ανέστης Βακιάνης και Δημήτρης Βερδελής - Ο Κωνσταντίνος Καραθεοδωρή και το Μουσείο Καραθεοδωρή. ΕΡΩΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ

Loading...

Στο μέσον ο Ευριπίδης Στυλιανίδης, ένας άλλος αγωνιστής για να γίνει το όνειρο παγματικότητα. Συγχαρητήρια. Αριστερά και δεξιά, οι Κώστας Πάππας και Ζωή Ηλιοπούλου απο το Ελληνοκαναδικό Κογκρέσο.

Loading...

Νικος Λυγερός ο Δάσκαλος και το όνειρο πραγματοποιήθηκε. Δεξια ο Κώστας Πάππας. Ο Σάκης έφυγε ήσυχος. Το Μουσείο ΚΑΡΑΘΕΟΔΩΡΗ είναι εκεί!