ΓΙΑΤΙ Η ΓΝΩΣΤΗ ΕΓΚΡΙΤΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ AHVAL που διατυπώνει επισημα την Τουρκική Θέση
ΑΝΑΦΕΡΕΤΑΙ στο ΕΛΛHΝΙΚΟ και ΑΡΜΕΝΙΚΟ lobby στον ΚΑΝΑΔΑ
γράφοντας φαινεται ότι εκεί στον Καναδά, το Αρμένικο και Ελληνικό Λόμπυ έχουν πολιτική δύναμη
History behind the arms embargo from Canada

Στις 20 Ιουνίου η έγκριτη ιστοσελίδα Ahval, με πληροφορίες του International Business Times (IBT) έγραφε σε άρθρο της μεταξύ άλλων:
They [Canadian government] didn't explain why they took this step, IBT quoted that a Turkish official heard saying "It might be about domestic politics as the Armenian and Greek lobbies in the country [Canada] have some political power.
Η Καναδική κυβέρνηση δεν έδωσε τους λόγους που το έκανε, ένας δε τούρκος αξιωματουχος ακούστηκε να λέει "φαινεται ότι εκεί στον Καναδά, το Αρμένικο και Ελληνικό λόμπυ έχουν πολιτική δύναμη
.
Ήταν φαινεται σε γνώση τους η πάρα πάνω κοινή δήλωση Αρμενικού-Ελληνικού-Ισραηλινού-Κουρδικού, που είχε αποτέλεσμα, εκτός απο τη μερική παραβίαση, αλλά σε ζωτικά πολεμικά υλικά.
Click on document below to read

not found


Η ιστορία έχει ως εξής. Στις 13 Οκτωβρίου 2019 το ΕΛΛΗΝΟΚΑΝΑΔΙΚΟ ΚΟΓΚΡΕΣΟ (CHC), η Armenian National Committee of Canada (ANCC), The Centre for Israel and Jewish Affairs (CJIA) και το Democratic Kurdish Federation of Canada (DKFC) εξέδωσαν την ακόλουθη Κοινή Δήλωση, προς την ΤΟΤΕ υπουργό των Εξωτερικών του Καναδά Freeland, καταγγέλωντας την στρατιωτική επέμβαση της Τουρκίας στην Βόρειο Συρία και την συνεχή εκει στρατιωτική παρουσία της και προχώρησαν σε ένα ακόμα βήμα, ζητώντας απο την κυβέρνηση του Καναδά να επιβάλλει κυρώσεις στην Τουρκια, ακολουθώντας την πρωτοβουλία της Νορβηγίας και να σταματήσει την πώληση όπλων στην Τουρκία:

not found

Ο Καναδάς επέβαλλε το embargo όπλων στην Τουρκία ,αλλά στα τέλη του Απρίλη 2020, ο πρωθυπουργός Trudeau παραβίασε μέρος του embargo, επιτρέποντας την Καναδική εταιρεία APTEC, να πουλήσει οπτικούς αισθηντήρες στα Τουρκικά drones, τα οποία φυσικά βομβαρδίζουν.

Στις 26 Ιουνίου 2020 Canadian Hellenic Congress στέλνει επιστολή στον Prime Minister Trudeau, με κοινοποίηση, ζητώντας απο την κυβέρνηση να ανακαλέσει την πώληση των οπτικών για τα drones στην Τουρκία, γράφοντας... to take action to this urgent issue matter
Αυτή η επιστολή του Canadian Hellenic Congress στον PM Τrudeau παρατίθεται προς ανάγνωση, στο τέλος της σελίδας

Click on document below to read

Την Δευτέρα 28 Σεπτεμβρίου 2020, υπήρξε η προγραμματισμένη συνάντηση του Υπουργού των Εξωτερικών του Καναδά Hon. Francois Phillip Champagne, με τον πρόεδρο του ΕΛΛΗΝΟΚΑΝΑΔΙΚΟΥ ΚΟΓΚΡΕΣΟΥ Dr. Theodore Halatsis, ΠΟΥ ΤΕΛΙΚΑ ΕΠΕΒΑΛΛΕ ΤΗΝ ΑΚΥΡΩΣΗ ΕΞΑΓΩΓΩΝ των ΑΙΣΘΗΝΤΗΡΩΝ ΚΑΙ ΕΠΙΛΕΓΜΕΝΟΥ ΠΟΛΕΜΙΚΟΥ ΥΛΙΚΟΥ προς Τουρκία και Ατζερμπαιζάν.

VIDEO ΤΗΣ ZOOM ΑΚΡΟΑΣΗΣ ΜΕ ΥΠΕΞ CANADA
Click here να παρακολουθησετε την συνομιλια ΥΠΕΞ Καναδά Champagne με προεδρο CHC Dr. Halatsis

Η έγκριτη Montreal Greek Times που ανάφερε πρώτα την είδηση, ΟΤΙ ΤΟ ΕΛΛΗΝΟΚΑΝΑΔΙΚΟ ΚΟΓΚΡΕΣΟ εισακούστηκε απο την Καναδική κυβέρνηση, οι επιστολές και οι προσπάθειες, αλλά και η ΑΚΡΟΑΣΗ με τον ΥΠΕΞ έδωσαν καρπούς. ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ την Montreal Greek Times για την ανταπόκριση!


Η επιστολή για την αναστολή των drones παρατίθεται:

not found not found

KAI H ΣΥΝΕΧΕΙΑ...Στις 30 Ιουλίου Κοινή Ανακοίνωση Τύπου CHC και ANCC (Armenians) ζητάει απο τις Καναδικές πολεμικές βιομηχανίες και την Κυβέρνηση να σταματήσουν την πώληση όπλων σε Τουρκία και Αζέρους για την προετοιμαζόμενη επίθεση στην Αρμενία.

not found

WE THANK OUR FRIENDS AND BROTHERS ARMENIANS, SERBIANS, JEWISH FOR THEIR COOPERATION AND
THE GOVERNMENT OF CANADA FOR THE IMPLEMENTATION.
ΕΑΝ ΕΙΧΑΜΕ ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΘΑ ΜΕΓΑΛΟΥΡΓΟΥΣΑΜΕ!
Η ΝΙΚΗ ΕΊΝΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΚΑΛΟ!