Οδοιπορικό στην Στέλλα Γκρέκα, που εφέτος συμπλήρωσε τα 100 της χρόνια.
Αφιέρωση από τον Κώστα Πάππα,
αλλά και απο το Ελληνοκαναδικό Κογκρέσο
για τα 100 χρόνια της καταστροφής της Σμύρνης
στην Μεγάλη Κυρία του Ελαφρού μας τραγουδιού
που αγάπησε η Μεταπολεμική Αθήνα!

Αφιερωμένο στην ΣΤΕΛΛΑ ΓΚΡΕΚΑ, για τη επέτειο των 100 της χρόνων - γεννημένη 1η Απριλίου 1922 στην Αθήνα, στην Πλάκα - Ο θρύλος των 78 στροφών.

TΟ ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΑΦΟΡΑ, ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΜΟΥ ΑΦΙΕΡΩΣΗ ΣΤΗΝ ΦΙΛΗ ΚΑΙ ΑΓΑΠΗΜΕΝΗ ΜΟΥ ΤΡΑΓΟΥΔΙΣΤΡΙΑ ΤΩΝ ΕΦΗΒΙΚΩΝ ΜΟΥ ΧΡΟΝΩΝ ΚΑΙ ΕΚΕΙΝΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΟΚΑΝΑΔΙΚΟΥ ΚΟΓΚΡΕΣΟΥ ΓΙΑ ΤΑ 100 ΧΡΟΝΙΑ, ΑΠΟ ΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΣ ΟΡΓΗΣ.
ΜΥΘΙΣΤΟΡΗΜΑ ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΜΙΧΑΗΛΙΔΗ "Αγιοι έρωτες" ΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΣ ΟΡΓΗΣ
ΣΤΟ ΕΞΩΦΥΛΛΟ Η ΣΤΕΛΛΑ ΓΚΡΕΚΑ, χαρακτηριστική χειρονομία του συγγραφέα, όχι τυχαία! Και ένα αντίγραφο χαρισμένο από εκείνη σε μένα και την ευχαριστώ.

SnowSnow

Από ηλικίας 15 ετών μου άρεσε η Όπερα, οπερέττα και το Ελαφρό Ελληνικό τραγούδι, αργότερα στην Ν. Αφρική (1963-65) η Jazz. Η Στέλλα Γκρέκα υπήρξε η αγαπημένη μου τραγουδίστρια έκτοτε. Η μοίρα το έφερε να την συναντήσω πριν 22 χρόνια.
Εγραψα τότε στο περιοδικό ΔΙΑΣΠΟΡΑ, την πρώτη συνέντευξη τηλεφωνικά. Οταν το 2000 επισκεύτηκα την Ελλάδα, συναντηθήκαμε και συμπλήρωσα την συνέντευξη και έκτοτε έχω κάνει μερικές αλλαγές με συμπληρώματα.
Από τότε, που ανελλειπώς επισκεπτόμαστε την Ελλάδα την βλέπουμε από κοντά, αλλά και μιλάμε μέσω τηλεφώνου απο Καναδά. Η αφιέρωση αυτή, είναι ενα χρέος μου προς εκείνη και της εύχομαι να ζήσει με υγεία, όσα χρόνια την θέλει ο Θεός, όπως και η ίδια μου επαναλαμβάνει!

The legendary Stella Greka
written by Costas Pappas
not found
Βιογραφικό



Στο σπιτι της, Δροσιά
όταν την συνάντησα
έτος 2000
Σακελλάριος
Παπαστεφάνου
Γκρέκα


letter Με την Στέλλα στο σπίτι της στην Δροσιά το Καλοκαιρι του 2015.



letter Εγώ με την σύντροφο μου, Ζωή Ηλιοπούλου με την Στέλλα στο σπίτι της τον Αύγουστο του 2019



letter Με την Στέλλα στο σπίτι της στην Δροσιά το Καλοκαιρι του 2018.



letter Η Στέλλα Γκρέκα με τον πρώτο της σύζυγο Ορέστη Λάσκο, ποιητή, σκηνοθέτη, στιχουργό, conferancier, γόη-play boy της εποχής και μαθητή του Μεγάλου ΑΤΤΙΚ. Η θρυλική τριάδα της προπολεμικής Ελλάδας του μεσοπολέμου, Λάσκος-Τραιφόρος (σύζυγος της μεγάλης Σοφίας Βέμπο) -Οικονομίδης. Η φωτογραφία είναι μετά τον γάμο της γύρω στα 1944. Ο Λάσκος ήταν ο αδελφός του θρυλικού κυβερνήτη του Υ/Χ "Κατσώνης", αντιπλοιάρχου Βασίλη Λάσκου, που χάθηκε αύτανδρο στον πόλεμο. Ο Λάσκος νυμφεύτηκε αργότερα την γνωστή ηθοποιό Μπεάτα Ασημακοπούλου.



not found

Στα δυο αυτά σύντομα videos τραγουδάμε μαζί με την Στέλλα. Στο αριστερό η πρόταση, στο δεξιό το τραγούδι

not found

Η Συνέντευξη που παραχώρησε η κα. Γκρέκα στον Κώστα Παππα και μεταδώθηκε στο Κανάλι "Μαζί στον Καναδά" του κ. Βασίλη Γαλάτη σε 4 συνέχειες



not found

1. Μία επιλογή απο γνωστά τραγούδια, που όλοι-κυρίως παλιοί Αθηναίοι-τραγουδήσαμε στα νειάτα μας

Αγαπημένε μου Χρόνια πολλά-Χαιρόπουλος
Δυο πράσινα μάτια.
Ειδα μάτια πολλά
Τα Νειάτα
Χτες το βράδυ
Στα video που γράφει unavailable, click below στο κείμενο watch on YouTube για να ακούσετε το τραγούδι μέσω YοuTube, όπως αναφέρεται. Τα "Δυο πράσινα μάτια", που πρώτα το σνομπάρισε, το ανέβασα το 2010 στο κανάλι μου Inahos9 στο YouTube, μέχρι τώρα έχει 1εκατ. 100χιλ. ακροάσεις! και χαριεντιζόμενη η Στέλλα μου λέει "Κώστα μου, με ξαναέκανες διάσημη"

not found

2. Μία επιλογή απο γνωστά τραγούδια, που όλοι-κυρίως παλιοί Αθηναίοι-τραγουδήσαμε στα νειάτα μας

Δεν ζούνε τα πουλιά χωρίς τραγούδια
Της φαντασίας το καράβι
Ήρθες σαν την Άνοιξη
Πάμε στο Άγνωστο
Έλα για απόψε
Στα video που γράφει unavailable, click below στο κείμενο watch on YouTube για να ακούσετε το τραγούδι μέσω YοuTube, όπως αναφέρεται.

All! Snow
All plus Greka Snow


letter
Το 2011 στο ΚΑΣΤΡΙ, σε ενα ωραίο βραδυνό Restaurant. Aριστερά ο γυιός μου Άλεξ, που μόλις φαίνεται να μιλάει με την Στέλλα Γκρέκα. Δεξιά της my late wife Σέττα, δεξιά της η Φίλη μας από το Τορόντο Σοφία Παπανδρέου (αδελφή του τότε πρωθυπουργού ΓΑΠ) και δεξιά της η Δημοσιογράφος Εύα Μπούρα, διευθύντρια προγραμμάτων της ΕΡΤ για την ΕΕ, που μιλάει σε μένα που δεν φαίνομαι, αλλά φαίνομαι στην επομενη φωτογραφία.



letter Η φωτογραφία αυτή είναι συνέχεια της προηγούμενης, που στην ουσία δείχνει με ποιον μιλάει η Εύα. Εδώ φαίνομαι να κάνω κάποιο μορφασμό, αλλά φυσικά δεν θυμάμαι γιατί.



stella Τραγούδια της Στέλλας Γκρέκας, που όλοι οι παλιοί λιγο-πολύ τραγουδήσαμε



stella


not found

Με τον σύζυγο κ. Αυγερινό στην Νέα Υόρκη Snow
Δεξίωση με τους captains της εταιρείας στην Νέα Υόρκη. Snow
Με τον γνωστό μουσικοσυνθέτη Μενέλαο Θεοφανίδη Snow


Απολαμβάνοντας το καλοκαίρι στο οικογενειακό yacht! Snow
EΡT Welcome party προς τιμή της. Δεξιά ο Μίμης Πλέσσας Snow

ΑΡΧΕΙΟ της ΕΡΤ-Στέλλα Γκρέκα απο τον Γιώργο Παπαστεφάνου
Click στην εικόνα και απολαύστε το οδοιπορικό σε μια Μυθική φωνή! letter


not found