Στην Παρουσίαση του βιβλίου «Για μια Ελλάδα που ματώνει»
O ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΑΛΩΝ ΤΕΧΝΩΝ «ΚΩΣΤΗΣ ΠΑΛΑΜΑΣ»
ΚΑΙ ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ – ΟΛΥΜΠΙΣΜΟΥ
ΤΙΜΗΣΑΝ ΤΗΝ Μαρία Νεγρεπόντη-Δελιβάνη,
μία Ελληνίδα που κάνει την Ελλάδα περήφανη.
Τιμήθηκε από τον Σύλλογο Καλών Τεχνών Πάτρας "ΚΩΣΤΗΣ ΠΑΛΑΜΑΣ"
και "ΕΛΛΗΝΟΚΑΝΑΔΙΚΟ ΚΟΓΚΡΕΣΟ",
για την μεγάλη της προσφορά στον Πολιτισμό και τα Γράμματα.

no found

H Καθηγήτρια, πρώτη γυναίκα Πρύτανης στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, που εκπλήρωσε το όνειρο «φοιτητικών γενεών» και ανεγέρθηκε το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας.

Η Μαρία Νεγρεπόντη Δελιβάνη υπήρξε επίσης, συνιδρύτρια του "Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης" που την στιγμή αυτή μετραει 23,000 φοιτητές και η βιβλιοθήκη του φέρει το όνομα "Βιβλιοθήκη Δελιβάνη"

Μια Ελληνίδα η Μαρία Νεγροπόντη Δελιβάνη που παράπλευρα με τις Ακαδημαϊκές της υποχρεώσεις, αφιερώνει την ζωή της και πρωτοστατεί στην Πανελλαδική κίνηση για την πληρωμή των χρεών της Γερμανίας στην Ελλάδα, όπως : κατοχικό δάνειο, καταστρεπτικές αγριότητες των Ναζί και κλοπή αρχαιοτήτων ανεκτίμητης αξίας, τα οποία σύμφωνα με εκτιμήσεις υπερβαίνουν το 1 τρις ευρώ. Θα είχε επιτευχθεί ελληνικό θαύμα αν η Ελλάδα είχε απαιτήσει, όπως εδικαιούτο, τα τεραστίου ύψους χρέη της Γερμανίας προς αυτήν.

Την διεργασία αυτή διεξάγει ως μέλος και όχι μόνο της "Διεθνούς Επιτροπής για τα Γερμανικά ΧΡΕΗ στην Ελλαδα", που ιδρυτικά μέλη είναι τo ΕΛΛΗΝΟΚΑΝΑΔΙΚΟ ΚΟΓΚΡΕΣΟ το Ίδρυμα Δελιβάνη και το HANC.

Η Μαρία Νεγροπόντη Δελιβάνη απέδωσε θερμά συγχαρητήρια στην πρόσφατη Διεθνή διαδικτυακή ομιλία του καθηγητή Μαλλιά Θεόδωρου του INTERNATIONAL HELLENIC ASSOCIATION (IHA) για τον Ολυμπισμό λέγοντας:
«Θέλω λοιπόν να πώ εκτός των πολύ θερμών συγχαρητηρίων και την τέλεια διάρθρωση της ομιλίας για τις πληροφορίες που τουλάχιστον για μένα πολλές ήταν άγνωστες και να προσθέσω ότι βρίσκω πως είναι πάρα πολύ σημαντική η ιδιαίτερη αυτή ομιλία και όλη αυτή η προσπάθεια που γίνεται στην παρούσα περίοδο για να αποκτήσουμε πρώτα εμείς ως Έλληνες την εμπιστοσύνη στον εαυτό μας η οποία έχει χαθεί εντελώς και να μπορούμε να προβάλουμε ουσιαστικά πράγματα προς τα έξω προς τους φίλους προς τους εταίρους, βασιζόμενοι πάνω σ΄αυτή την ομιλία που έφερε ο κύριος Μαλλιάς. Επομένως και πάλι πάρα πολλά συγχαρητήρια».
Την ευχαριστούμε και μεις θερμά για τα καλά της λόγια από μια ιδιαίτερη προσωπικότητα.

Την απονομή του γνωστού βιβλίου λευκώματος για τον «ΟΛΥΜΠΙΣΜΟ» έκανε, ο Αντιπροεδρος του Ελληνοκαναδικού Κογκρέσου κ.Κώστας Πάππας και ο Πρόεδρος του Συλλόγου Καλών Τεχνών Πάτρας «Κωστής Παλαμάς» καθηγητής, Μαλλιάς Θεόδωρος



no found

The Panel. Από αριστερά: Χρήστος Μπούρας-Πρύτανης Πανεπιστημίου Πατρών, Πέτρος Γρουμπός-Ομότιμος καθηγητής Πανεπιστημίου Πατρών, Αχιλλέας Παπαδιονυσίου-Δημοσιογράφος και Συντονιστής της Εκδήλωσης, Μαρία Νεγρεπόντη Δελιβάνη, Γεώργιος Χαρβαλιάς- Δημοσιογράφος & Αρθρογράφος στην εφημερίδα Δημοκρατία & Συγγραφέας, Ανδρέας Παπακυριακόπουλος-Τ. Διευθυντής Ενημέρωσης ΥΠΕΘΑ.


no found

ΠΑΠΠΑΣ KΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΙ ΜΑΛΛΙΑΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΒΡΑΒΕΥΟΥΝ ΤΗΝ Δρα. ΜΑΡΙΑ ΝΕΓΡΕΠΟΝΤΗ ΔΕΛΙΒΑΝΗ.
Την απονομή του γνωστού βιβλίου λευκώματος για τον «ΟΛΥΜΠΙΣΜΟ» κάνουν, εκ μέρους του CANADIAN HELLENIC CONGRESS ο Αντιπρόεδρος International Relations, Κώστας Πάππας και εκ μέρους του Συλλόγου Καλών Τεχνών Πάτρας «Κωστής Παλαμάς», ο Πρόεδρος καθηγητής, Μαλλιάς Θεόδωρος


no found

ΠΑΠΠΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΙΛΑΕΙ ΣΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ ΤΗΣ Δρoς. ΜΑΡΙΑΣ ΝΕΓΡΕΠΟΝΤΗ ΔΕΛΙΒΑΝΗ, συνεχίζοντας την αναφορά πάνω στην Αναγνώριση της Ποντιακής Γενοκτονίας, που επιτελείται στον Καναδά, απο τον Ομότιμο καθηγητή του Πανεπιστημίου Πατρών και φίλο Δρα. Πέτρο Γρουμπό, μέλος του Panel.


no found

Στο τέλος της εκδήλωσης ακολούθησε Δείπνο σε Πατρινό Εστιατόριο.


no found

Click την φωτογραφια της Μαρίας Νεγρεπόντη Δελιβάνη επάνω να διαβάσετε το Βιογραφικό μεσω WIKIPEDIA!