Ο Οργανισμός Τρίτης Ηλικίας «Φιλία»
σε Ειδική εκδήλωση προς τιμή της
Δανάης Σαββίδου - Θεοδωρακοπούλου

Chateau Royale, Laval 17 Δεκεμβρίου 2023

Μέ ευκαιρία την καθιερωμένη Χριστουγεννιάτικη εκδήλωση της "ΦΙΛΙΑΣ", μία ειδική τελετή βράβευσης προς τιμή της Δανάης Σαββίδη -Θεοδωρακοπούλου οργανώθηκε για την προσφορά της στο παροικιακό γίγνεσθαι.
Η Δανάη, προερχόμενη από μια αξιόλογη οικογένεια Ελλήνων εξ Αιγύπτου, ήλθε στον Καναδά με τους γονείς της σε νεαρή ηλικία.
Με μία άριστη οικογενειακή παιδεία, τις πολλές γλώσσες που συνήθως μίλαγαν οι "Αιγυπτιώτες" Έλληνες, προσαρμόσθηκε ευκολα στην ζωή του Καναδά.
Η ενεργητικότηταά της και η αγάπη προς τον άνθρωπο την ώθησαν σε Κοινωνικές επιστήμες για να βοηθήσει όσο μπορούσε, ενώ ταυτόχρονα σαν μητέρα φρόντιζε τα παιδιά της
Εξ ίσου μαζί της και ο ενεργός στα παροικιακά κοινά και καλος μας φίλος, σύζυγός της Ηρακλής Θεοδωρακόπουλος, ο οποίος υπηρέτησε την παροικία από διάφορα μετερίζια!

Μεταξύ των επίσημων Συνδαιτημόνων διακρίναμε τον Πρόεδρο του Ελληνοκαναδικού Κογκρέσου γιατρό Θόδωρο Χαλάτση, την Υφυπουργό Hon. Annie Koutraki, την Δημοτική Σύμβουλο του Park Extension Mary Deros, την Διοικητική Αντιπρόεδρο και Γραμματέα του Ελληνοκαναδικού Κογκρέσου Πελαγία Αδαμίδου, την Δημοτική Σύμβουλο Λαβάλ Αγλαία Ρεβελάκη, την Αντιπρόεδρο Communications του Ελληνοκαναδικού Κογκρέσου Ζωή Ηλιοπούλου, τον Αντιπρόεδρο International Relations του Ελληνοκαναδικού Κογκρέσου Κώστα Πάππα και την Ομοσπονδιακή Βουλευτή Ville St Laurent Εμμανουέλλα Λαμπροπούλου. Παρών επισσης ο εκδότης του εντύπου "The Laval NEWS" Γιώργος Γκιούσμας.

Παραθέτουμε ένα σύντομο Βιογραφικό, όπως αυτό διαβάστηκε απο την πρόεδρο της ΦΙΛΙΑΣ κυρία Τσουμπλέκα και ακολουθεί μια μικρή φωτογραφική κάλυψη απο την εκδήλωση

Click photo below to read ...

Loading...


Loading...

Πανοραμική φωτογραφία από το τραπέζι #1 της τιμώμενης κυρίας Δανάης Σαββίδου- Θεοδωρακοπούλου κατα την διάρκεια της Εκδήλωσης. Από την αριστερά: Costas Pappas, Iraklis Theodorakopoulos (husband of Danai), Pota Mavreas Theodorakopoulos, Sonia Αvra Stonebanks, Zoi Iliopoulou, Annie Koutraki (Parliamentary Secretary to the Minister of Tourism and Minister responsible for the Economic Development Agency of Canada for the Regions of Quebec ), η τιμώμενη Danai Savvidis και οι θυγατέρες Ειρήνη με το εγγονάκι Selini και η Kassandra.

Loading...

Καθήμενοι: η τιμώμενη Δανάη Σαββίδου και ο σύζυγός της Ηρακλής Θεοδωρακόπουλος. Ιστάμενοι: η Πελαγία Αδαμίδου, Διοικητική Αντιπρόεδρος και Γραμματέας του Ελληνοκαναδικού Κογκρέσου και ο γιατρός Δρ. Θεόδωρος Χαλάτσης Πρόεδρος του Ελληνοκαναδικού Κογκρέσου.

Loading...

Η ίδια φωτογραφία με την πρώτη με την διαφορά της Αγλαίας Ρεβελάκη , Δημοτικής Συμβούλου στον Δήμο του Λαβάλ στην πρώτη θέση αριστερά.
Αξίζει να σημειωθεί οτι η Αγλαία υήρξε η εισηγήτρια της Αναγνώρισης της Ημέρας Μνήμης για την Γεννοκτονία των Ελλήνων του Πόντου απο την Τουρκία, στην πόλη του Laval με την τότε πρωτοβουλία Ελληνοκαναδικού Κογκρέσου!

Loading...

Η Τιμητική Πλακέτα, που απενεμήθηκε από την πρόεδρο του Οργανισμού "ΦΙΛΙΑ" κυρία Ιωάννα Τσουμπλέκα προς την κυρία Δανάη Σαββίδου- Θεοδωρακοπούλου .

Loading...

Αναμνηστική φωτογραφία κατά την διάρκεια της εκδήλωσης από αριστερά ο Κώστας Πάππας, η Ζωή Ηλιοπούλου από το Ελληνοκαναδικό Κογκρέσο, η υφυπουργός μας Annie Koutraki και ο Ηρακλής Θεοδωρακόπουλος .

Loading...

Κατά το τέλος της εκδήλωσης και πριν αποχωρήσει η Δανάη,ο Κώστας και η Ζωή σε μια σύντομη φωτογραφία!

Loading...

Και λίγη Νοσταλγία και μνήμες πριν από 54 ολόκληρα χρόνια (1969). Ο Ανδρεας Παπανδρέου τοτε εξώριστος και φιλοξενούμενος στον Καναδά ως καθηγητής Οικονομικών στο Πανεπιστήμιο York στο Τορόντο σε μια επίσκεψή του στο Μόντρεαλ σε εκδήλωση στο Ukranian Hall στην Hutchison street και Jean Talon.
Στην φωτογραφία διακρίνονται τα σταυρωμένα χέρια της Μαργαρίτας Παπανδρέου, ο τότε πρόεδρος του ΠΑΚ Καναδά Νίκος Λοίζος, ο Ανδρεας Παπανδρέου σε χειραψία με τον Κώστα Πάππα και δεξιά του η Δανάη Σαββίδου τότε όλα μέλη του Φοιτητικού Συλλόγου Μόντρεαλ.. Στο βάθος (δεξιά του Ανδρέα) διακρίνεται ο Νίκος Σκουλάς που έφυγε από την ζωή πρόσφατα, πριν μερικούς μήνες στην Ελλάδα.