Στην τελετή Χρίσματος του Δρ. Μιχάλη Τσούκα
σε Άρχοντα του Πατριαρχείου από τον
κ.κ. Σωτήριο Αρχιεπίσκοπο Καναδά!
ο πρόεδρος του Ελληνοκαναδικού Κογκρέσου Δρ. Χαλάτσης
επίσημος προσκεκλημένος στην Εκδήλωση!

Καθεδρικός Ναός Αγίου Γεωργίου, Montreal 14 Ιανουαρίου 2024

Παρακολουθώντας τις εξελίξεις της παροικίας του Μόντρεαλ στα τελευταία 10 χρόνια, παρατηρούμε μεγάλες ανατροπές, που εδώ και ένα χρόνο δεν περιμέναμε να γίνουν.

Ο πρόεδρος του Ελληνοκαναδικού Κογκρέσου Δρ. Θεόδωρος Χαλάτσης παρίστατο στο Τραπέζι των επισήμων πλάι στον Αρχιεπίσκοπο Καναδά κ.κ. Σωτήριο και τον πρόεδρο της Ελληνικής Κοινότητας Μόντρεαλ κ. Γιώργο Τσούκα.

Συγχαρητήρια στον πρόεδρο Τσούκα, που τελικά είδε την αλήθεια και επανάφερε την παροικιακή Ενότητα, την οποία επί 10 ετία είχαν ανατρέψει οι προηγούμενες πρόσφατες Διοικήσεις, οι επονομαζόμενες «Διοικήσεις του Παροικιακού Διχασμού» και έτσι θα παραμείνουν για τον ιστορικό της Παροικίας.

Όσον αφορά τώρα, εκείνο τον οργανισμό του Quebec, ο οποίος ταλαιπώρησε, όχι μόνο την παροικία του Μόντρεαλ, αλλά και την Καναδική, με τα εσωστρεφή καπρίτσια του προέδρου της, έχει πάψει να υφίσταται στο παροικιακό γίγνεσθαι.
Επί 4 χρόνια δημοσιεύει Ανακοινώσεις Τύπου στα παροικιακά ΜΜΕ καλώντας αλλεπάλληλες Γενικές Συνελεύσεις για εκλογή Διοίκησης και Προέδρου, προσπάθειες που τελικά δεν ευδοκίμησαν, διότι απλά δεν υπάρχουν πλέον αντιπρόσωποι να συμπληρώσουν την νόμιμη Απαρτία και συνεπώς εκλογή Δ.Σ και προέδρου.
Ουδέν Δελτίο Τύπου έχει ακολουθήσει τις προσπάθειες εκείνες με τελικά εκλογικά αποτελέσματα, μια και οι καλούμενες συνελεύσεις δεν πραγματοποιήθηκαν!

Με άλλα λόγια «Έθεσαν εαυτούς εκτός παροικίας» με την δική τους υπαιτιότητα, δηλαδή αυτόχειρες, έχοντας Αυτοδιαλυθεί.

ΤΟ ΤΡΑΠΕΖΙ ΤΩΝ ΕΠΙΣΗΜΩΝ ΤΗΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ

Loading...

Φωτογραφία από το Επίσημο Τραπέζι της Εκδήλωσης. Από την αριστερά: Jasraj Singh Hallan - Conservative MP Calgary Forest Lawn, Alberta and Shadow Minister for Finance, Κατερίνα Βαρβαρήγου -Πρόξενος της Ελλάδας σε Μόντρεαλ, Αρχιεπίσκοπος Καναδά κ.κ. Σωτήριος, Γιατρός Γιώργος Τσούκας-Πρόεδρος της Κοινότητας Μόντρεαλ (HCGM), κα. Χαρίκλεια Τσούκα - σύζυγος του προέδρου της HCGM και Dr. Θεόδωρος Χαλάτσης - Πρόεδρος του Ελληνοκαναδικού Κογκρέσου.

Loading...

Αναμνηστική φωτογραφία μετά το Χρίσμα του Δόκτωρος Μιχάλη Τσούκα σε Άρχοντα του Πατριαρχείου από τον Αρχιεπίσκοπο Καναδά κ.κ Σωτήριο, με όλα τα μέλη της Οικογενείας Τσούκα!

Loading...

Κατά την διάρκεια της Θείας Λειτουργίας στον Καθεδρικό του Αγίου Γεωργίου στο Μόντρεαλ: από αριστερα η Πρόξενος της Ελλάδας, ο πρόεδρος της Κοινότητας Μόντρεαλ μετά της συζύγου του. Στην 2η σειρά μεταξύ προξένου και προέδρου HCGM, διακρίνεται ο πρόεδρος του Ελληνοκαναδικού Κογκρέσου, γιατρός Δρ. Χαλάτσης. Πίσω και γύρω, μέλη του Δ.Σ της Ελληνικής Κοινότητας Μόντρεαλ και άλλοι παροικιακοί παράγοντες.