letter

Κατάθεση Στεφάνου για την 25η Μαρτίου στο Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη του Μόντρεαλ
με Απουσία της Ελληνικής Διπλωματίας στον Καναδά.

letter
ΑΠΑΡΑΔΕΧΤΗ Η ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΑΣ ΣΤΟΝ ΚΑΝΑΔΑ Απαράδεχτη η συμπεριφορά της Ελληνικής και Κυπριακής Διπλωματίας στον Καναδά, να παρασυρθεί και να καθοδηγηθεί από τοπική συμμορία της Κοινότητας, με αποτέλεσμα να μποϊκοτάρει εκδήλωση κατάθεσης στεφάνου για την 25η Μαρτίου του Ελληνοκαναδικού Κογκρέσου στο Κέντρο του Μόντρεαλ, στο Ομοσπονδιακό Μνημείο, παρουσία της Εκκλησιαστικής, Καναδικής και Δημοτικής Ηγεσίας. Έλεγα να μην ασχοληθώ με το θέμα, αλλά κάπου το έχει παρακάνει η παράτυπη συμμορία του Μπάμπη Παροικία, και ήταν ατόπημα της Ελληνικής Πρεσβείας στον Καναδά να παρασυρθεί.
Από τη στιγμή που το Καναδικό κράτος επισήμως παρευρέθη, είναι ατόπημα να μποϊκοτάρουν ή να κοντράρουν Eθνική εκδήλωση. Πρόσκληση εστάλη από το Ελληνοκαναδικό Κογκρέσο στις Διπλωματικές Αρχές. Πληροφορίες, που εξασφάλισαν τα ΧΡΟΝΙΚΑ, αναφέρουν ότι ο πρόεδρος του Ελληνοκαναδικού κογκρέσου Δρ. Θεόδωρος Χαλάτσης επικοινώνησε με το Γενικό Προξενείο της Ελλάδας στο Μόντρεαλ, το οποίο δήλωσε αποχή ευθύς εξαρχής. Το έχει Χούι η τοπική Κοινότητα, να επιλέγει και να καθοδηγεί την Ελληνική Πρεσβεία, με ποιούς Ομογενειακούς φορείς ή Ομογενειακά ΜΜΕ πρέπει να συναλλάσσεται! Το έκανε με την επίσκεψη του ΥΦΥΠΕΞ κ. Διαματάρη στο Μόντρεαλ και απέκλεισε την εφημερίδα ΧΡΟΝΙΚΑ, αλλά και το Ελληνοκαναδικό Κογκρέσο, βάσει προσωπικής ατζέντας του υπαλλήλου Δημοσίων Σχέσεων της Κοινότητας, και τώρα συνεχίζουν την ίδια απαράδεχτη τακτική κατά του Ελληνοκαναδικού Κογκρέσου, χρησιμοποιώντας την Ελληνική Διπλωματία προκειμένου η Κοινότητα του Μόντρεαλ να ερμηνεύσει κατά το δοκούν μια δικαστική απόφαση — η οποία ΔΕΝ αφορά τους εκπροσώπους του Ελληνικού Κράτους στον Καναδά.
Σημειωτέον είναι το γεγονός, όπου ο Δρ. Γεώργιος Τσούκας, ο οποίος αναδείχτηκε ως “Έλληνας της Χρονιάς 2022” από την Ελληνική Κοινότητα Μείζονος Μόντρεαλ, καταδίκασε στον ραδιοφωνικό σταθμό CFMB 1280 AM την μη αναγνώριση και τον αποκλεισμό του Ελληνοκαναδικού Κογκρέσου από τις Επετειακές εκδηλώσεις της 25ης Μαρτίου.



letter Το Τρισάγιο στην μνήμη των Ηρώων μας, που έδωσαν την ζωή τους, για να ζούμε εμείς σήμερα ελεύθεροι. Απο αριστερά η αντιπρόσωπος της πόλης του Μόντρεαλ κ. Μαρία Ντέρος, Ο Dr. Κεν Ματζιορίνης, πρώην πρόεδρος της ΑΗΕPΑ Καναδά και νυν καθηγητής στο McGill University, o χοροστατών της εκδήλωσης, πατήρ Νικόλαος Ανδρέου, ο πρόεδρος του Ελληνοκαναδικού Κογκρέσου (CHC) Dr. Theodore Halatsis, η Ταμίας του CHC κα. Πελαγία Αδαμίδης, η αντιπρόσωπος της Κυβέρνησης του Καναδά και τέως πρόεδρος της Ελληνικής Κοινότητας Μόντρεαλ, νυν βουλευτής του Liberal party κα. Annie Koutrakis, η Αντιπρόσωπος της πόλης του Laval, Δημοτική Σύμβουλος κα. Αγλαία Ρεβελάκη, ο κ. Γιάννης Βάθης, μέλος του Εθνικού Συμβουλίου του CHC, ο ηλικίας 98 ετών, Πρέδρος των Βετεράνων και ιδρυτής και αρχιπρόσκοπος Μόντρεαλ κ. Μενέλαος Παυλίδης, ένας μεγάλος, οχι μονο σε ηλικία Ελληνας. Δεξιά άλλοι με εθνική συνείδηση Έλληνες συμπάροικοί μας!

letter Ομήγυρις πρίν την έναρξη της εκδήλωσης. Στο κέντρο διακρίνεται ο Αντιπρόεδρος-Γραμματέας του Ελληνοκαναδικού Κογκρέσου Dr. Costas Pappas. Δεξιά του κ. Πάππα ο δραστήριος πρόεδερος της Τ.Ο Νέας Δημοκρατίας κ. Κώστας Καρζής

letter Στιγμιότυπο απο το Τρισάγιο, όπου ο πατήρ Νικόλαος Ανδρέου ψέλνει τη "Υπερμάχω Στρατηγώ"

letter Η εκπρόσωπος της Κυβέρνησης του Καναδά, βουλευτής του κυβερνώντος Liberal Party κα. Annie Koutrakis προσέρχεται να καταθέσει Στεφάνι εκ μέρους της Κυβέρνησης του Καναδά

letter Η εκπρόσωπος της Κυβέρνησης του Καναδά, βουλευτής του κυβερνώντος Liberal Party κα. Annie Koutrakis απερχεται της κατάθεσης, αποτείωντας σεβασμό και φόρο τιμής στους Ήρωες με την προσευχή της.

letter Η εκπρόσωπος του Δήμου του Μόντρεαλ, Δημοτική Σύμβουλος Park Extension κα. Mary Deros προσέρχεται να καταθέσει Στεφάνι εκ μέρους τoυ Δήμου του Μόντρεαλ

letter Η εκπρόσωπος του Δήμου του Μόντρεαλ, Δημοτική Σύμβουλος Park Extension κα. Mary Deros απερχεται της κατάθεσης, αποτείωντας σεβασμό και φόρο τιμής στους Ήρωες με την προσευχή της.

letter Η εκπρόσωπος του Δήμου του Laval, Δημοτική Σύμβουλοs Laval κα. Αγλαία Ρεβελάκη προσέρχεται να καταθέσει Στεφάνι εκ μέρους τoυ Δήμου Laval

letter Η εκπρόσωπος του Δήμου του Laval, Δημοτική Σύμβουλοs Laval κα. Αγλαία Ρεβελάκη απερχεται της κατάθεσης, αποτείωντας σεβασμό και φόρο τιμής στους Ήρωες με την προσευχή της.

letterO Πρόεδρος του Συλλόγου "300 Spartans" κ. Βρασίδας Γιαννόπουλος προσέρχεται να καταθέσει Στεφάνι εκ μέρους του Συλλόγου του

letter O Πρόεδρος του Συλλόγου "300 Spartans" κ. Βρασίδας Γιαννόπουλος απερχεται της κατάθεσης, αποτείωντας σεβασμό και φόρο τιμής στους Ήρωες με την προσευχή του.

letterO Εκπρόσωπος του Συλλόγου των Βετεράνων και Αρχιπρόσκοπος κ. Μενέλαος Παυλίδης, μια προσωπικότητα της παροικίας μας, που έχει γαλουχίσει μερικές γενιές της νεολαίας μας, ξεκινώντας απο την μαρτυρική Κύπρο στο Κάιρο με τον Αγγλικό στρατό (λόγω Κύπρου), κατέληξε στον Καναδά. Η παρουσία του, έδωσε μεγάλη Τιμή στην εκδήλωση! Προσέρχεται να καταθέσει Στεφάνι

letter O Εκπρόσωπος του Συλλόγου των Βετεράνων και Αρχιπρόσκοπος κ. Μενέλαος Παυλίδης απερχεται της κατάθεσης αποτείωντας σεβασμό και φόρο τιμής στους Ήρωες με την προσευχή του.

letterOι κυρίες Ηλιοπούλου και Καρούζου, εκπρόσωποι του Συλλόγου Αττικής προσέρχονται να καταθέσουν το Στεφάνι τους, εκ μέρους του Συλλόγου Αττικής τον οποίον εκπροσωπούν

letter O Εκπρόσωπος της Αδελφότητας των Μεσσηνίων Καναδά κ. Νίκος Μαύρος προσέρχεται να καταθέσει Στεφάνι εκ μέρους του Συλλόγου των Μεσσηνίων

letter O Εκπρόσωπος της Αδελφότητας των Μεσσηνίων Καναδά κ. Νίκος Μαύρος απέρχεται της κατάθεσης, αποτείωντας σεβασμό και φόρο τιμής στους Ήρωες με την προσευχή του.

letter Oι Εκπρόσωποι του Αθλητικού Συλλόγου ΕΛΛΑΣ, νεαρά φυντάνια της παροικίας μας, προσέρχονται να καταθέσουν Στεφάνι εκ μέρους του συλλόγου τους, του Αθλητικού Ομίλου ΕΛΛΑΣ. Συγχαρητήρια στον πρόεδρο τους κ. Ηλία Χοντρονικόλα, που γαλουχεί τα νεαρά παιδιά με τα εθνικά μας ιδεώδη!

letter O Εκπρόσωπος του Συλλόγου "Καστοριάς η Ομόνοια" κ. Νίκος Γεωργιάδης προσέρχεται να καταθέσει Στεφάνι εκ μέρους του Συλλόγου των Καστοριανών η ΟΜΟΝΟΙΑ.

letter O Εκπρόσωπος του Συλλόγου "Καστοριάς η Ομόνοια" κ. Νίκος Γεωργιάδης απερχεται της κατάθεσης, αποτείωντας σεβασμό και φόρο τιμής στους Ήρωες με την προσευχή του.

letter O Πρόεδρος του ΕΛΛΗΝΟΚΑΝΑΔΙΚΟΥ ΚΟΓΚΡΕΣΟΥ και Οικοδεσπότης της Εκδήλωσης Dr. Theodore Halatsis, κλείνει την τελετή και την εκδήλωση, προσερχόμενος να καταθέσει το Στεφάνι του, εκπροσωπόντας τον Εθνικό οργανισμό!

letter O Πρόεδρος του ΕΛΛΗΝΟΚΑΝΑΔΙΚΟΥ ΚΟΓΚΡΕΣΟΥ και Οικοδεσπότης της Εκδήλωσης Dr. Theodore Halatsis απέρχεται της κατάθεσης, αποτείωντας σεβασμό και φόρο τιμής στους Ήρωες, με την προσευχή του.

letter Ο Αντιπρόεδρος και Γραμματέας του Ελληνοκαναδικού Κογκρέσου Dr. Pappas, ευχαριστεί τους παρευρισκόμενους συμπάροικους για την παρουσία τους και αναγγάλλει την εκδήλωση του Συλλόγου "300 Spartans" για την επομένη, όπου το Ελληνοκαναδικό Κογκρέσο θα συμμετέχει, καταθέτωντας Στεφάνι, μαζί με των σύλλογο των "300 Spartans" !

letter Στιγμιότυπο μετά το πέρας της εκδήλωσης, μπροστά στο Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη του Καναδά

letter Στιγμιότυπο μετά το πέρας της εκδήλωσης, μπροστά στο Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη του Καναδά

letterΜπροστά στο Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη του Καναδά at the Place du Canada στο Μόντρεαλ, από αριστερά Αγλαία Ρεβελάκη-City of Laval, Mary Deros-Ville de Montreal, Costas Pappas-Canadian Hellenic Congress, Annie Koutrakis-Member of Parliament (Government of Canada), Theodore Halatsis- Canadian Hellenic Congress, Pelagia Adamidis-Canadian Hellenic Congress, Menelaos Pavlidis-Veterans & Scouts and Zoi Iliopoulou-Canadian Hellenic Congress μετά το πέρας της εκδήλωσης. Απο την εκδήλωση κατάθεσης Στεφάνου, απέχει η Ελληνική Πολιτεία, ως είθισται!


letter

Η Φιλοσοφία της Παρούσης Διοίκησης ειναι απλή: "Οτι δεν ελέγχουμε, πρωτα το απαξιώνουμε και έπειτα το διαλύουμε" Η Διοίκηση της Κοινότητας Μόντρεαλ την στιγμή αυτή είναι σε Διάσταση με όλα τα ΜΜΕ, το Ελληνοκαναδικό Κογκρέσο, Αξιόλογους συμπάροικους και ικανό αριθμό Εθνικοτοπικών συλλόγων.
ΝΑΙ Παρευρίσκονται οι Καναδικοι φορείς, ΤΙΜΩΝΤΑΣ ΟΧΙ ΤΗΝ ΔΙΟΙΚΗΣΗ, ΑΛΛΑ ΤΟΝ ΘΕΣΜΟ ΤΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ, ΠΟΥ ΥΠΟΤΙΘΕΤΑΙ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΥΕΙ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟ, ΑΛΛΑ ΟΙ ΚΑΝΑΔΙΚΟΙ ΦΟΡΕΙΣ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΣΤΟ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ.
ΤΕΛΙΚΑ ΠΑΡΕΣΥΡΑΝ ΤΙΣ ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΚΕΣ ΑΡΧΕΣ ΜΕ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΤΟΝ ΔΙΧΑΣΜΟ ΣΕ ΜΙΑ ΕΘΝΙΚΗ ΕΠΕΤΕΙΟ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΑ ΟΜΜΑΤΑ ΤΩΝ ΚΑΝΑΔΩΝ. ΤΙ ΕΠΙΡΡΟΗ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΣΑΝ ΠΑΡΟΙΚΙΑ;