Μία θλιβερή Ιστορία με πολλούς πρωταγωνιστές και πολλά θύματα
Ακολουθεί η σύντομη Ιστορία και τα απαραίτητα έγγραφα που το αποδεικνύουν!

Ευχόμαστε να μην ξανασυμβούν σε κανένα τέτοιες Αδικίες
και οι πρωτεργάτες να εκλείψουν απο το προσκήνιο!

Hellenic Congress of Quebec (HCQ). Ο Οργανισμός που ετύγχανε ιδιαίτερης ΕΥΝΟΙΚΗΣ μεταχείρησης απο τις προηγούμενες Κοινοτικές Διοικήσεις, από 2010 έως και 2022, αλλά και τις Διπλωματικές στην Οττάβα μετά το 2017.
Η μεταχείρηση αυτή στοίχησε στην Ελληνική Κοινότητα Μόντρεαλ (HCGM) οικονομική ζημιά $122,200 , στο Ελληνοκαναδικό Κογκρέσο το οπoίο έσυραν στα Δικαστήρια $45,000, σε δικαστικά έξοδα όπου το Ελληνοκαναδικό δικαιώθηκε και στο "Θείο Βρέφος", με την βοήθεια της Κοινότητας άλλα τόσα.
Εαν επισης υπολογίσουμε τα $72,000 που βέθηκαν στο Ταμείο του HCQ υπόλοιπο της Διοίκησης του αείμνηστου Γεωργακάκου και σπαταλήθηκαν, η Οικονομική ζημία ανέρχεται Συνολικά σε ~ $300,000 συν την ΗΘΙΚΗ ζημιά και τον Εθνικό ΔΙΧΑΣΜΟ!

Κάποτε ο αείμνηστος Ανδρέας Παπανδρέου, ο αξιόλογος Έλληνας πολιτικός ηγέτης είχε πει «Με υλικά κατεδαφίσεως δεν μπορείς να κτίσεις ένα καινούργιο σπίτι», που μεταφορικά η ρήση αυτή υπονοεί, ότι με άτομα που είχαν ανεπαρκές πολιτικό, κοινωνικό ή παροικιακό παρελθόν, με ουκ ολίγες «κόκκινες κάρτες» στο ενεργητικό τους, είναι μάταιο να προσπαθήσεις να ξαναχτίσεις μια οργάνωση που υπήρξε ανενεργή, κλινικά νεκρή, ουσιαστικά ανύπαρκτη για μία δεκαετία, μεταξύ φθοράς και αφθαρσίας, που τελικά απεβίωσε το 2020.

Μετά 4 ολόκληρα χρόνια, κάποιος θαυματοποιός, ονειροπόλος κατά δημόσια δήλωση του, προσπαθεί να νεκραναστήσει το HCQ και πριν καλά-καλά αρχίσει να υλοποιεί το απατηλό του όνειρο, εκ των ένδον του δημιουργούν το πρώτο ΑΥΤΟΓΚΟΛ.

Κοντολογίς, κάποια παλαίμαχη συλλέκτρια «Κόκκινων καρτών», του φυτεύει δύο Κοινοτικούς αξιωματούχους, τον πρόεδρο της Μεγαλώνυμης γιατρό Τσούκα και την σύμβουλο Ελένη Καρτερή ως μέλη, χωρίς την συγκατάθεσή τους με το σκεπτικό, ότι στο τίποτα που περιείχε ο οργανισμός, να αποδείξει στην παροικία, ότι η Ελληνική Κοινότητα Μόντρεαλ (HCGM) ακόμα συνεχίζει να στηρίζει το HCQ, μία πρωτοβουλία που τελικά κατέληξε σε Μπούμερανγκ.

no found

Το ατόπημα αυτό, πριν καλά-καλά αναλάβει ο κ. Αντύπας την προεδρία του περί ου ο λόγος οργανισμού, που αμφιβάλλω εάν ήταν γνώστης της ίντριγκας, υποχρεώνει την Κοινότητα Μόντρεαλ να επιδώσει και άλλη ΚΟΚΚΙΝΗ ΚΑΡΤΑ προς το HCQ σε τύπο Κοινοτικής Ανακοίνωσης:

no found

Δόθηκε έτσι το έναυσμα στην Κοινότητα να προχωρήσει σε έρευνα του παρελθόντος του HCQ σε σχέση με τον Κοινοτικό οργανισμό ΚΑΙ τότε άλλοι σκελετοί βρέθηκαν στην ντουλάπα του, ξανά-υποχρεώνοντας την Κοινότητα Μόντρεαλ να εκδώσει και άλλη ΚΟΚΚΙΝΗ ΚΑΡΤΑ, καταγγέλοντας την τότε Διοίκηση της Κοινότητας , οτι με το HCQ προξένησαν στον Κοινοτικό Οργανισμό ζημιά $122,200 παρέχοντας για 13 ολόκληρα χρόνια ΔΩΡΕΑΝ μια Αίθουσα-Γραφείο στο HCQ, σε τύπο Κοινοτικής Ανακοίνωσης:

no found

Το αποδεικτικό της ζημιογόνου για την Κοινότητα Συμφωνίας, παρατίθεται πιο κάτω σε μορφή επιστολής απο τον τότε (2010) Γεν. Διευθυντή της Κοινότητας, στον τότε πρόεδρο του HCQ, ο οποίος υπήρξε αξιόλογος, αλλά η διάδοχος κατάσταση απεδείχθη ανεπαρκής.

no found

Και ενώ η συλλογή «Κόκκινων καρτών» συνεχίζεται με ταχύ ρυθμό, ήμαστε σε αναμονή πόσες ακόμα θα ακολουθήσουν. Τελειώνω όπως άρχισα, με το Κάποτε:
Κάποτε είχαμε κατηγορήσει τις «Παγωνογενείς» διοικήσεις της Κοινότητας ως άκρως Διχαστικές για τον Παροικιακό Ελληνισμό και μας λοιδόρησαν.

Ερωτώ, πως το HCQ εθεωρείτο το «Θείο βρέφος» της Παροικίας με τόσα Ανομήματα και έργο κάτω του Μηδενός, όταν του χρεώσουμε και το ότι έσυραν στα Δικαστήρια το Ελληνοκαναδικό Κογκρέσο (CHC) με θετικό έργο;

Πως το CHC εθεωρείτο ο αποδιοπομπαίος τράγος από τους Παροικοιακούς τραγους, παρέα με τις Διπλωματικές μας Αρχές , που συναγελάζονταν την τότε Κοινοτική Διοίκηση, που τελικά κατέπεσε από το βάρος των Αδικιών της, μη εκλέγοντας ούτε ένα σύμβουλο στις Κοινοτικές εκλογές ;

Οι ως άνω Ερωτήσεις άρχισαν τελικά να απαντώνται με τις πρόσφατες Κοινοτικές Ανακοινώσεις και Συγχαρητήρια στους αγωνιστές σύμβουλους Παναγιώτα Τσιούτρα – Γενική Γραμματέα της Κοινότητας, Γιάννη Βάθη-Συνυπεύθυνο Κτηρίων (με Γιώργο Κανελλάκη), στον Ταμία Νίκο Φουντά και φυσικά στον πρόεδρο γιατρό Γιώργο Τσούκα και όλο το αξιόλογο Δ.Σ , που φαίνεται ότι τελικά εμφανίζει τάση προς διόρθωση της Κατάστασης και ευελπιστούμε να συνεχίσει απτόητο.