2o ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΕΥΒΟΙΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΤΙΜΗΣΟΥΜΕ ΤΗΝ "CANADA DAY"
&
ΤΑ 80 ΧΡΟΝΙΑ ΦΙΛΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ - ΚΑΝΑΔΑ

Μετά την εισαγωγή παρατίθεται το πληρες VIDEO της Εκδήλωσης
με links στα διάφορα στιγμιότυπα
για διευκόλυνση να το παρακολουθήσετε κατ επιλογή

Η όλη εκδήλωση ψυχαγώγησε, ενθουσίασε και επιμόρφωσε το κατάμεστο Συνεδριακό Κέντρο της Χαλκίδας, με το πλούσιο Πολιτιστικό και Καλλιτεχνικό πρόγραμμα που έγινε την 1η Ιουλίου στα πλαίσια εορτασμού «CANADA DAY» και 80 χρόνια φιλικών σχέσεων Ελλάδας-Καναδά με την φιλαρμονική της Ελληνικής Αστυνομίας και πλήθος χορευτικών και μουσικών σχημάτων Οργανισμών και Συλλόγων. Σημαντική η συμβολή του Ελληνοκαναδικού Κογκρέσου από την χώρα όπου έγιναν οι Ολυμπιακοί Αγώνες το 1976, στο Μόντρεαλ, το οποίο εκπροσώπησε ο Αντιπρόεδρος International Relations, πυρηνικός φυσικός Κώστας Πάππας και η υπεύθυνη Communications κα. Ζωή Ηλιοπούλου, ενώ απο πλευρας Ελλάδας ο Πρόεδρος του Συλλόγου Καλών Τεχνών «Κωστής Παλαμάς» καθηγητής, Θεόδωρος Μαλλιάς και η Πρόεδρος του Κέντρου Πολιτισμού-Ολυμπισμού «Κωστής Παλαμάς» Γεωργία Γιάχου.

Επίσης τιμητική συμμετοχή στο ΦΕΣΤΙΒΑΛ με χαιρετισμό του συλλόγου ΚΑΛΩΝ ΤΕΧΝΩΝ "ΚΩΣΤΗΣ ΠΑΛΑΜΑΣ" και του Κέντρου ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ-ΟΛΥΜΠΙΣΜΟΥ "ΚΩΣΤΗ ΠΑΛΑΜΑ" με παρουσίαση της Συμβολικής σπάνιας ΟΛΥΜΠΙΑΚΗΣ ΔΑΔΑΣ του συλλόγου, "MONΤREAL 1976" και απονομή του Επετειακού ενθυμήματος δίγλωσσου βιβλίου-Λευκώματος "ΟΛΥΜΠΙΣΜΟΣ-ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΥΜΝΟΣ-ΚΩΣΤΗΣ ΠΑΛΑΜΑΣ" που θέλησαν συμβολικά να αναδείξουν και να τιμήσουν ενόψει των Ολυμπιακών Αγώνων «Παρίσι 2024» τον αναβιωτή των Ολυμπιακών Αγώνων και των Ολυμπιακών ιδεωδών Γάλλο βαρόνο Pierrte de Coubertin και τον στιχουργό του Ολυμπιακού ύμνου, Εθνικό ποιητή Κωστή Παλαμά ο οποίος υλοποιεί με τον ύμνο τα Αρχαιοελληνικά ιδεώδη των Ολυμπιακών Αγώνων για Ειρήνη, Δημοκρατία, Ελευθερία, Ισότητα και Αδελφοσύνη μεταξύ των λαών της Γής.

Την τιμητική αυτή εκδήλωση προσκλήθηκαν να παρουσιάσουν με ομιλία, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Καλών Τεχνών «Κωστής Παλαμάς» καθηγητής, Θεόδωρος Μαλλιάς και η Πρόεδρος του Κέντρου Πολιτισμού-Ολυμπισμού «Κωστής Παλαμάς» Γεωργία Γιάχου , εκθέτοντας συμβολικά την σπάνια Ολυμπιακή δάδα "Montreal 1976” στο κοινό και που μαζί με τον Κώστα Πάππα αντιπρόεδρο του ΕΛΛΗΝΟΚΑΝΑΔΙΚΟΥ ΚΟΓΚΡΕΣΟΥ, αφιέρωσαν το γνωστό βιβλίο-λεύκωμα του Συλλόγου με τίτλο «ΟΛΥΜΠΙΣΜΟΣ-ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΥΜΝΟΣ-ΚΩΣΤΗΣ ΠΑΛΑΜΑΣ» στον Πρόεδρο της Οργανωτικής Επιτροπής κ. Ευριπίδη Κορώνη και στον αντιπεριφερειάρχη Στερεάς Ελλάδος κ. Χαϊνά. Θερμότατο χαιρετισμό απηύθυνε με video παρουσίαση και ο Καναδός Πρωθυπουργός Justin Trudeau

The message "Video unavailable" is erroneous
Simply Click on Watch on YouTube
and when video opens, Click the bottom right square for Full screen

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΕΥΒΟΙΑΣ 2024 - CANADA DAY
Evripidis Koronis opens the Event
Ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Χαϊνάς δίνει χαιρετισμό
Ο Τενόρος κ. Μιχάλης Ευριπίδης
Evripidis Koronis αναφέρεται σε φίλους και γνωστούς!
Ο κ. Σπύρου τιμά τον κ. Πάππα του Ελληνοκαναδικού Κογκρέσου (CHC)
Ο κ. Τζαφέρος δίνει χαιρετισμό
Ο κ. Σφέτσας χαιρετά και εξηγεί το φαινόμενο της παλίροιας
Ο Οργανωτής κ.Κορόνης ευχαριστεί τους χορηγούς
Koronis προλογίζει τον χαιρετισμό του πρωθυπουργού του Καναδά
Prime Minister Justin Trudeau Canada Day Greeting!
Costas Pappas (CHC) Χαιρετισμοί εκ μέρους των Ελλήνων του Καναδά
Ο πρόεδρος του "ΚΩΣΤΗΣ ΠΑΛΑΜΑ" παρουσιάζει την δάδα(torch) και Χαιρετά
Χαιρετισμός του προέδρου ΕΣΗΕΑ Ευβοίας κ. Κουλουρά
Ο κ. Σφέτσας τιμάει τον κ. Τζαφέρο
Η κα. Κούτρα και το Χορευτικό Συγκρότημα
Συναυλία της Μπάντας της Ελληνικής Αστυνομίας
Ο ταξίαρχος Γερογιάκομος Αστ. Διοικητής Ευβοίας, Τιμά και Τιμάται
Police Band plays the National Anthem of Canada
Police Band plays the National Anthem of Greece
Λαογραφικοί Χοροί Νεολαίας εκτός χώρου - στο προαύλιο

Loading...

Πανοραμική φωτογραφία της Κατάμεστης αίθουσας του Συνεδριακού Κεντρου Στερεάς Ελλάδας (Ευβοίας), κατα την διάρκεια της Εκδήλωσης, την στιγμή της ανάκρουσης των Εθνικών Υμνων Καναδά και Ελλάδος απο την Μπάντα της Ελληνικής Αστυνομίας.
Πρώτη σειρά-κέντρο διακρίνονται, οι κκ. Πάππας και Μαλλιάς και οι κυρίες Ηλιοπούλου και Γιάχου.

Loading...

Η Οργανωτική Επιτροπή είχε μεριμνήσει να τοποθετήσει σημαίες Ελλαδος-Καναδά σε κύρια σημεία της πόλης. Οι 2 σημαίες και το Poster της φωτογραφίας βρίσκονται στην έξοδο του Ευρίπου προς Χαλκίδα.

Loading...

Tην στιγμή της ανάκρουσης του Εθνικού Υμνου της Ελλάδος απο την Μπάντα της Ελληνικής Αστυνομίας με τον Θυρεό του Ελληνοκαναδικού Κογκρέσου στην Οθόνη.

Loading...

The moment the Hellenic Police Band is playing the National Anthem of Canada with the "Happy Canada Day-Bonne Fete du Canada" slogans on screen in the background.

Loading...

Ο κύριος Οργανωτής και παρουσιαστής της CANADA DAY Ευριπίδης Κορώνης ανοίγει την Εκδήλωση!

Loading...

Ο Αντιπεριφερειάρχης Ευβοίας κ. Χαϊνάς, έπειτα από τον Χαιρετισμό του, τιμάται από τον πρόεδρο του Πολιτιστικού Συλλόγου "ΚΩΣΤΗΣ ΠΑΛΑΜΑΣ" Θόδωρο Μαλλιά και τον αντιπρόεδρο του Ελληνοκαναδικού Κογκρέσου Κώστα Πάππα.

Loading...

Ο Διοικητής της Αστυνομίας Ευβοίας ταξίαρχος Αθανάσιος Γερογιάκομος χαιρετίζει το κοινό και ταυτόχρονα συγχαίρει την Μπάντα της Αστυνομίας για την υπέροχη εκτέλεση και εμφάνιση!

Loading...

Ο Κώστας Πάππας τιμάει τον ταξίαρχο εκ μέρους του Ελληνοκαναδικού Κογκρέσου και κατ επέκταση του Καναδικού Ελληνισμού τον οποίο αντιπροσωπεύει. Και όλα αυτά σε συνεργασία με την Καναδική Πρεσβεία στην Ελλάδα.

g-p...

Σε μια αναμνηστική φωτογραφία, ο Κώστας Πάππας μετά την απόδωση τιμής στον ταξίαρχο και στον διευθυντή της μπάντας αστυνόμο κ. Μητσόπουλο, που έκλεψε με την υπέροχη ορχήστρα την παράσταση και καταχειροκροτήθηκε.

loading...

Ο Αστυνομικός Διευθυντης Ευβοίας, συγχαίρει και τιμά τον Διευθυντή της Μπάντας της Ελληνικής Αστυνομίας αστυνομο κ. Μητσόπουλο για την υπέροχη παρουσίαση.

loading...

Στο τέλος όσοι βρεθήκαμε επί σκηνής, από αριστερα Ζωή Ηλιοπούλου, Θόδωρος Μαλλιάς, Ευριπίδης Κορώνης, ο τενορος Ευριπίδης, ο υπεροχος διευθυντής της Police Band αστυνόμος κ. Μητσόπουλος, ο Κώστας Πάππας και ο ταξίαρχος κ. Γερογιάκομος!

loading...

Οι φιλικές και επαγγελματικές σχέσεις του Κώστα Πάππα με τον Ευριπίδη Κορώνη ανάγονται στο μακρύ παρελθόν. Στην φωτογραφία στο Γραφείο του PM (πρωθυπουργού) Jean Chretien το 1995, στο μέσον ο PM, αριστερά του ο τότε Γραμματέας της Πυρηνικής Ενέργειας του Καναδά για το Quebec Κώστας Πάππας, δεξιά του η τότε βουλευτής Ελένη Μπακοπάνου και αριστερά στο άκρο ο τότε νεανίας Ευριπίδης Κορώνης!

ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΟ ΚΑΝΑΛΙ EVRIPOS.TV - Click photo below to follow. Μπορείτε να παρακολουθήσετε και απο εδώ.

letter