Αποστολή στις Βρυξέλλες για την αναγνώριση των γενοκτονιών των Χριστιανικών πληθυσμών στην Τουρκία
Η αποστολή βρέθηκε στις Βρυξέλλες μετά από πρόσκληση του αντιπροέδρου
του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, Βαγγέλη Μεϊμαράκη.
Μακρυά απο την τοξικότητα των Ελλήνων Διπλωματών Οτάβας-Μόντρεαλ,
μας αγκάλιασε το Ευρωπαικό Λαικό Κόμμα!
21 και 22 Μαρτίου 2023

Εκπροσώπους των Ποντίων, Ασσυρίων, Αρμενίων και Μικρασιατών προσκάλεσε και φιλοξένησε στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στις Βρυξέλλες, ο Αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος Βαγγέλης Μεϊμαράκης, κατόπιν συνεννόησης με τον Πρόεδρο της Ευξείνου Λέσχης Ευρωπαίων Πολιτών, Στέφανο Τανιμανίδη (τον οποίο φιλοξενήσαμε προ τριετίας καλεσμένο του Ελληνοκαναδικού Κογκρέσου, με παρόντες όλες τις ως άνω εθνικότητες και την πλήρη ανυπαρξία / απουσία των εν Καναδά Ελληνικών Διπλωματικών αρχών, ως είθισται).

Loading...

Εκπρόσωποι των Ποντίων, Ασσυρίων, Αρμενίων και Μικρασιατών. Τρίτη από αριστερά το μέλος της Επιτροπής Ποντιακής Γενοκτονίας του Ελληνοκαναδικού Κογκρέσου, κα. Παναγίωτα Αμμανατίδου, δεξιά της ο Αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος Βαγγέλης Μεϊμαράκης, και ο πρόεδρος του Ευρωπαικού Λαικού Κόμματος κ. Manfred Weber. Η συνάντηση έγινε κατόπιν συνεννόησης με τον Πρόεδρο της Ευξείνου Λέσχης Ευρωπαίων Πολιτών, Στέφανο Τανιμανίδη (Απών, λόγω επεισοδίου υγείας, που thanks God ανάρρωσε).

Η συνύπαρξη ΠΑΣΠΕ και ΕΛΛΗΝΟΚΑΝΑΔΙΚΟ ΚΟΓΚΡΕΣΟ (CHC) στις Βρυξέλλες θεωρείται ένα γιγάντιο βήμα της όλης προσπάθειας για την αναγνώριση της Ελληνικής Γενοκτονίας.
Οι 13 αναγνωρίσεις που πέτυχε το Ελληνοκαναδικό Κογκρέσο, από τις μεγαλύτερες πόλεις στον Καναδά, που αντιπροσωπεύουν το 80% του πληθυσμού της χώρας υπήρξε το έναυσμα.

Οι συνθήκες με τις οποίες το CHC πέτυχε τις αναγνωρίσεις υπήρξαν αντίξοες. Οι μεγάλες ελληνικές Κοινότητες Τορόντο, Μοντρεαλ και Βανκούβερ, οι Ελληνικές Διπλωματικές αρχές στον Καναδά πολέμησαν και αντιτάχτηκαν με αδικαιολόγητο μένος στην όλη προσπάθεια από το 2015 μέχρι σήμερα, που τελικά κατέληξαν σε Διπλωματικό επεισόδιο κατά την διάρκεια της Εθνικής επετείου της 24 Μαρτίου 2023.
Ας αφήσουμε στην λήθη του παρελθόντος τα θλιβερά αυτά γεγονότα, απλά τα ανάφερα για να μην συμβούν πάλι και ας αναφέρουμε τις επιτυχίες.
Η Ιστορία, σύμφωνα με την Εγελιανή ρήση, μας έχει διδάξει, ότι αν δεν την γνωρίζουμε, υπάρχει κίνδυνος να την ξαναζήσουμε και η φιλοσοφία ορισμένων «ειρηνοποιών» να μην αναφέρουμαι τα αρνητικά, μας έχουν κοστίσει πολλά τραγικά γεγονότα.

Το ΠΑγκόσμιο Συμβούλιο Ποντιακού Ελληνισμού (ΠΑΣΠΕ) γνωρίσαμε μέσω του προέδρου του Μπάμπη Αποστολίδη (Θεσσαλονίκη) και μετέπειτα του Στέφανου Τανιμανίδη, τον οποίο το ΕΛΛΗΝΟΚΑΝΑΔΙΚΟ ΚΟΓΚΡΕΣΟ κάλεσε επίσημα στον εορτασμό της Αναγνώρισης της Ποντιακής Γενοκτονίας από την πόλη του Τορόντο το 2019. Μια επαγωγική συνεργασία άρχισε με την ΠΑΣΠΕ, με σκοπό να διεθνοποιήσουμε την αναγνώριση.

Τον Οκτωβριο του 2022 σε μια συνάντηση στην Αθήνα, ο Στέφανος Τανιμανίδης, πρόεδρος της Ευξείνου Λέσχης Ευρωπαίων Πολιτών, αντιπροσωπεύοντας την ΠΑΣΠΕ, εξέφρασε την σκέψη του να προχωρήσουμε στην Διεθνοποίηση της αναγνώρισης στην Ευρωπαική Ένωση στον Δρ. Κώστα Πάππα του ΕΛΛΗΝΟΚΑΝΑΔΙΚΟΥ ΚΟΓΚΡΕΣΟΥ, με παρουσία γνωστών αξιόλογων Γεωπολιτικών αναλυτών και άλλων αξιόλογων προσωπικοτήτων (όπως φαίνεται στην κάτω φωτογραφία).

Loading...

Αθήνα. Από δεξιά, Δρ. Διονύσιος Τόμπρος (καθηγητής ΕΚΠΑ), Δρ. Ιωάννης Μάζης (καθηγητής ΕΚΠΑ, μέλος Συμβουλευτικού του CHC), στρατηγός Γιάννης Μπαλτζώης (πρόεδρος ΕΛΙΣΜΕ), Δρ. Κώστας Πάππας (CHC), Κώστας Κατσανέβας (γιός του αείμνηστου Θόδωρου Κατσανέβα και της Σοφίας Παπανδρέου. Υπήρξε μέλος της Νεολαίας του CHC), Ζωή Ηλιοπούλου (CHC), Στέφανος Τανιμανίδης (ΠΑΣΠΕ) και οργανωτής της Αποστολής στις Βρυξέλλες, κα. Τόμπρος και Δρ. Ποτίτσα Γρηγοράκου (Ιστορικός-Αρχαιολόγος καθηγήτρια Λαικού Πανεπιστημίου).
Στην συνάτηση αυτή ξεκίνησε η ιδέα του Στέφανου, που υλοποιήθηκε! Ευτυχώς δεν υπήρξαν οι γνωστές τροχοπέδες Οτάβας-Μόντρεαλ !

Ο Στέφανος Τανιμανίδης, γνωστός για τους αγώνες του και τα επιτευγματά του στο θέμα της Ποντιακής Γενοκτονίας δούλεψε πάνω στο θέμα και κατάφερε συνάντηση με εκπροσώπους Ποντίων, Ασσυρίων, Αρμενίων και Μικρασιατών στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, στις Βρυξέλλες, με τον αντιπρόεδρο της Κ.Ο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος στο Ε.Κ, Βαγγέλη Μεϊμαράκη, και τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος Manfred Weber.
Εκεί τέθηκε το διαχρονικό ζήτημα της αναγνώρισης της γενοκτονίας των χριστιανικών πληθυσμών από την Οθωμανική Αυτοκρατορία.

Η Παναγιώτα Αμμανατίδου, από το Τορόντο, μέλος της Επιτροπής Ποντιακής Γενοκτονίας του ΕΛΛΗΝΟΚΑΝΑΔΙΚΟΥ ΚΟΓΚΡΕΣΟΥ (με προεδρεύοντα τον Γιώργο Μάνιο) σε συνάντηση στην Θεσσαλονίκη με τον Κώστα Πάππα ( Αντιπρόεδρος International Relations) την ίδια περίοδο, τον Οκτώβριο του 2022 ανέλαβε την εκπροσώπιση του ΕΛΛΗΝΟΚΑΝΑΔΙΚΟΥ ΚΟΓΚΡΕΣΟΥ στις Βρυξέλλες (όπως φαίνεται στην κάτω φωτογραφία).

Loading...

Θεσσαλονίκη. Από αριστερά, Λιάνα Αλεξανδρή (πρώην αρχισυντάκτης του Μακεδονικού Πρακτορείου - περιοδικό ΔΙΑΣΠΟΡΑ), Δρ. Μαρία Νεγρεπόντη Δελιβάνη (πρώην πρύτανης Πανεπιστημίου Μακεδονίας και συνιδρύτρια του "Δημοκρίτιου" Πανεπιστημίου Θράκης, μέλος Συμβουλευτικού του CHC), η Παναγιώτα Αμμανατίδου (ΠΑΣΠΕ, CHC) , Ζωή Ηλιοπούλου (CHC), Δρ. Κώστας Πάππας (CHC). Κλείνει ο κύκλος που άρχισε στην Αθήνα και μεταφέρεται στις Βρυξέλλες.

Δυστυχώς, την ημέρα της αναχώρησης για Βρυξέλλες, στο αεροδρόμιο, ο Στέφανος Τανιμανίδης υπέστη ένα περιστατικό υγείας, που δεν του επέτρεψε να πετάξει. Ευτυχώς τελικά ανάρρωσε «Thanks God» και είναι τώρα καλά.
Η κα. Αμμανατίδου τον αντικατέστησε, αντιπροσωπεύοντας την ΠΑΣΠΕ και ταυτόχρονα το ΕΛΛΗΝΟΚΑΝΑΔΙΚΟ ΚΟΓΚΡΕΣΟ, όπως αναφέρεται στο στο video που ακολουθεί.

Η αντιπρόσωπος ταυτόχρονα της ΠΑΣΠΕ και του Ελληνοκαναδικού Κογκρέσου, κα. Αμμανατίδου, μέλος της Επιτροπής Ποντιακής Γενοκτονίας του Κογκρέσου, αντιπροσωπεύοντας ταυτόχρονα όλους τους φορείς Ποντιακών συλλόγων, με την απουσία του κ. Τανιμανίδη, στο 0:30 λεπτό, ανοίγει την παρουσίαση, αρχίζοντας την αναφορά της, στην Αγγλική, υπό τα όμματα του κ. Μειμαράκη και Weber, οι οποίοι την ακούν με προσοχή, καθόσον φαίνεται απο τα βλέμματα τους. Συνεχίζουν οι υπόλοιποι
Στο 2.20 λεπτό άρχισε η ενημέρωση Τύπου. H κ Γιώτα Αμμανατίδου στο 2.34 λεπτό, ενημέρωσε τα ΜΜΕ για τις 13 γεννοκτονίες στον Καναδά με την συνδρομή του ΕΛΛΗΝΟΚΑΝΑΔΙΚΟΥ ΚΟΓΓΡΕΣΟΥ.
Είναι θλιβερό, αν όχι τραγικό, ενώ η Ν.Δ και το Ευρωπαικό Λ.Κ συνεργάζονται και βοηθούν, κάποιοι μίζεροι Έλληνες Διπλωμάτες στον Καναδά αποβαίνουν μοιραίοι!

Ο Πρόεδρος Manfred Weber, ο οποίος γνωρίζει καλά το ζήτημα λόγω σειράς επαφών που είχε το προηγούμενο διάστημα με τον κ. Μεϊμαράκη, τόνισε ότι το θέμα αυτό αφορά ιδιαίτερα το ΕΛΚ, το οποίο είναι ένα χριστιανοδημοκρατικό κόμμα που υπερασπίζεται τις εθνικές και θρησκευτικές μειονότητες, ανέφερε ότι είναι μια αδικία που πρέπει να αποκατασταθεί και δήλωσε την αλληλεγγύη και την έμπρακτη στήριξη του ΕΛΚ στον αγώνα τους λέγοντας τη φράση «Ποτέ Ξανά».

Η κ Γιώτα Αμμανατίδου του Ελληνοκαναδικού Κογκρέσου , εκ μέρους των φορέων, ευχαρίστησε τον πρόεδρο του Ε,Λ.Κ ενώ ο αντιπρόεδρος του ΕΛΚ και ευρωβουλευτής κ. Βαγγέλης Μεϊμαράκης ευχαρίστησε τον Πρόεδρο Weber για όλες τις προσπάθειες που έχει κάνει για την προώθηση του δίκαιου αυτού αιτήματος και διαβεβαίωσε τους εκπροσώπους ότι πρόκειται, όχι μόνο για εθνικό, αλλά και για ευρωπαϊκό θέμα. «Δεν θα εγκαταλείψουμε ποτέ την προσπάθεια, ώστε με τον απαιτούμενο συντονισμό να υπάρξει συνολική αναγνώριση της γενοκτονίας από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο» δήλωσε χαρακτηριστικά ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης.

Στην συνέχεια τα μέλη της αποστολής παρουσία και των δημοσιογράφων που την συνοδεύουν, είχαν εποικοδομητικές συζητήσεις με ευρωβουλευτές της Σουηδίας, της Γερμανίας και την Γενικη Γραμματέα του κόμματος των Πρασίνων της Γερμανίας.

Loading...

Η κα. Αμμανατίδου συνεχίζει την αγόρευση προς τον κ. Weber, παρουσία του κ. Μειμαράκη.

Loading...

Με τον εξοχότατο πρέσβη της Ελλάδας στις Βρυξέλλες, Hon. Διονύσιο Καλαβρέζο στην πρεσβευτική κατοικία.
Δεξιά του, χαμογελαστή η αντιπρόσωπος του Ελληνοκαναδικού Κογκρέσου
Στην Οτάβα η πρεσβευτική κατοικία (αγορά του αείμνηστου πρέσβη Χρυσανθόπουλου, πατρός του Λεωνίδα Χρυσανθόπουλου, μέλους του Συμβουλευτικού μας και της επιτροπής Γερμανικών οφειλών μας) είναι μόνο για τους "ημετέρους",
NA ΔΙΧΑΖΕΙ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟ ΚΑΙ ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙ ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΚΑ ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ.

Loading...

Επίσημο δείπνο προς τιμήν της αποστολής, από τον εξοχότατο πρέσβη της Ελλάδας στις Βρυξέλλες, Hon. Διονύσιο Καλαβρέζο στην πρεσβευτική κατοικία
Όλοι συμμετέχουν ΕΝΩΜΕΝΟΙ δεν υπάρχουν ΜΙΖΕΡΟΙ!

Loading...

Oμήγυρης. Αναμνηστική φωτογραφία με τον οικοδεσπότη, Αντιπρόεδρο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος και Ευρωβουλευτή της Νέας Δημοκρατίας Βαγγέλη Μεϊμαράκη.

Loading...

“Σκοπός επετεύχθη” – Αναμνηστική φωτογραφία στο ευρωκοινοβούλιο μετά τις συναντήσεις

Loading...

“Αναφορά πεπραγμένων στις Βρυξέλλες” – Έπειτα απο την επιστροφή. Διακρίνονται Γιώτα Αμμανατίδου, Στέφανος Τανιμανίδης Κώστας Παππας.

Loading...

“Αναφορά πεπραγμένων στις Βρυξέλλες-Συνέχεια” – Από το Ελληνοκαναδικό Κογκρέσο, Ζωή Ηλιοπούλου, Γιώργος Μάνιος, Νίκος Χριστοφορίδης, Κωνσταντίνος Πάσσαρης, Μαρία Νεγρεπόντη Δεληβάνη, Κώστας Τσιλφίδης, Peter Stavrianidis, ο γνωστός απο USA φίλος και υποστηρικτής του Γερουσιαστή Robert Menendez και άλλοι γνωστοί που αναφέρονται!

Συγχαρητήρια. Ευχή και χαρά μας είναι να καρποφορήσουν αυτές οι προσπάθειές μας.
Μακρυά από Τοξικότητες, αρνητικότητες και Διχασμούς. ΕΝ ΤΗ ΕΝΩΣΕΙ Η ΔΥΝΑΜΙΣ!