ΜΑΙΟΣ 2001 ΟΤΑΝ Η ΠΑΡΟΙΚΙΑ ΕΝΩΜΕΝΗ ΕΥΗΜΕΡΟΥΣΕ!
ΕΛΛΗΝΟΚΑΝΑΔΙΚΟ ΚΟΓΚΡΕΣΟ & ΕΠΑΡΧΙΑΚΟ ΚΕΜΠΕΚ, ΤΟΤΕ ΠΟΥ AYTO ΥΠΗΡΧΕ
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΜΟΝΤΡΕΑΛ, ΤΟΤΕ ΠΟΥ AYTH ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΣΕ
ΚΑΙ O ΔΗΜΟΣ ΜΟΝΤΡΕΑΛ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΝ ΑΔΕΛΦΟΠΟΙΟΙΜΕΝΟΙ ΜΕ ΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΑΠΟ ΤΟ 1998

ΑΛΛΟΤΕ...

letter

Από αριστερά Δημήτρης Γιαντσούλης-Διευθυντής Εθνικής Τραπέζης, Νίκος Καταλιφός-Πρόεδρος Επαρχιακού Κογκρέσου Κεμπέκ τότε που αυτό υπήρχε, Μαρία Ντέρος-Δημοτική Σύμβουλος Park Extention, Δημήτρης Αβραμόπουλος-Δήμαρχος Αθηναίων, Βασίλης Κατσαμπάνης- Πρόεδρος της Ελληνικής Κοινότητας Μόντρεαλ και Δημητρης Κουφόγιωργας - Αντιπρόεδρος Ελληνοκαναδικού Κογκρέσου-Υπευθυνος για τα Πολιτιστικά μπροστά στο άγαλμα της Αθηνάς. Το 1998 έγινε η Αδελφοποίηση Μόντρεαλ-Αθήνας. Το 1999 έγινε η αποκάλυψη του αγάλματος της Αθηνάς, δώρο του Δημάρχου Αθήνας κ. Αβραμόπουλου. Το 2001 παρουσία του Δημάρχου Αθηναίων τα εγκαινια και η δεντροφύτευση!

not found

Η τότε Διοιίκηση του ΕΛΛΗΝΟΚΑΝΑΔΙΚΟΥ ΚΟΓΚΡΕΣΟΥ από αριστερά ο Διοικητικος Αντιπρόεδρος Dr. Costas Pappas (Ontario) , στο μέσον ο άξιο μακάριστος τώρα Πρόεδρος του Κογκρέσου Δημήτης Σιδηρόπουλος (Ontario) και Δεξιά ο Αντιπρόεδρος Πολιτιστικού Δημήτρης Κουφόγιωργας (Quebec). Ο Δημήτρης Κουφόγιωργας από το Quebec αντιπροσώπευσε το Ελληνοκαναδικό Κογκρεσο στην τελετή παρουσίασης του Αδριάντα!

ΚΑΙ TΩΡΑ...THE "300 SPARTANS"

Συνέλληνες και Συνελληνίδες Της Διασποράς, από τον πρόεδρο κ. Βρασίδα Γιαννόπουλο
Από την ΟΡΓΑΝΩΣΗ 300 ΣΠΑΡΤΙΑΤΕΣ ΤΟΥ ΚΕΜΠΕΚ, Θέλουμε να μοιραστούμε μαζί σας μερικές στιγμές από την φανταστική πατριωτική Ελληνική εκδήλωση από Ελληνόπουλα της Διασποράς, με σέβας και τιμή στους πεσόντες υπέρ της Ελευθερίας ΗΡΩΕΣ Της επανάστασης του 1821, που η ομάδα καταθέσε στέφανα στο μνημείο του άγνωστου στρατιώτη στο Λαβάλ και εν συνεχεία στο Μόντρεαλ στο Πάρκο ΑΘΗΝΑ εμπρός το άγαλμα της θεάς Αθηνάς.
Mε πατριωτικούς χαιρετισμούς
Οι 300 Σπαρτιάτες του Κεμπέκ!
300 Spartans of Quebec!

not found
Από αριστερά, στο παρασκήνιο κρατώντας την Γαλανόλευκη ο Γιάννης Βάθης, δεξιά του ο Κώστας Πάππας, αμφότεροι του Ελληνοκαναδικού Κογκρέσου, στο μέσον ο Βρασίδας Γιαννόπουλος πρόεδρος του Συλλόγου "300 Spartans", συλλόγου μέλους του Ελληνοκαναδικού Κογκρέσου, δεξιά του ο Ηλίας Χοντρονικόλας Σύμβουλος της Κοινότητας Μόντρεαλ

wreath Το Στεφάνι μπροστά στο Αγαλμα της Αθηνάς

wreathay Ο Δυναμικός Πρόεδρος του Συλλόγου "500 Spartans" κ. Βρασίδας Γιαννόπουλος καταθέτει στεφάνι, όπως κάθε χρόνο στην πόλη του Μόντρεαλ, αλλά και στην πόλη του Λαβάλ.

allspartans Ο Δυναμικός Σύλλογος "500 Spartans" με τα Εθνικά Λάβαρα, μελος του Ελληνοκαναδικού Κογκρέσου

littlespartan Ενας μικρούλης Ελληνοκαναδός απο την Σπάρτη, απο μικρός γαλουχείται στα Ελληνικά Εθνικά ιδεώδη, που δυστυχώς λείπουν απο την Πατρίδα.